Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

P-G Anderson esittelee TMR Subaru Impreza WRX STi R4 ralliauton Suomen MM-rallissa

 

P-G Anderson esittelee TMR Subaru Impreza WRX STi R4 ralliauton Suomen MM-rallissa


Joonas Lindroosille pesti Volkswagen Motorsportilta

Ralliautoilun sorateiden Grand Prix'ssa eli Suomen MM-rallissa Tommi Mäkinen Racing esittelee uuden TMR Subaru Impreza WRX STi R4-luokan ralliauton, joka on teknisiltä ominaisuuksiltaan askeleen lähempänä Super2000 luokan autoja. Uutta R4-autoa ajaa ruotsalainen Per-Gunnar Andersson, joka kartanlukijansa Emil Axelssonin kanssa tulevat haastamaan niin kilpailevan automerkin R4-luokan kuin Super2000 MM-sarjaa ajavat kuljettajat.

Ennen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaa ja useasti koko MM-sarjan parhaimmaksi osakilpailuksi valittua Suomen MM-rallia useita vuosia ralliautoilun MM-sarjan osakilpailuja aina Suzukin tehdastiimin kuljettajanakin ajanut Per-Gunnar Andersson ajaa laajat testit TMR Subaru Impreza WRX STi R4-autolla, joka on mm. noin 50kg kevyempi, jousituksiltaan pidempi ja muilta teknisiltä komponenteilta vahvempi kuin N-ryhmän auto.

Ruotsalaisen ralliautoilijan valinta oli TMR Subaru Impreza WRX STi R4-luokan auton debyyttikilpailuun oli selkeä.

– Halusimme kuljettajan, jolla on vahvasti kokemusta niin N-, S2000- kuin WRC-autoista sekä ennen kaikkea kuljettajan, joka pystyy haastamaan Super2000-luokan MM-sarjan kuljettajat. Per-Gunnar Andersson täytti kaikki kriteerimme ja lisäksi koska hänen motivaationsa uutta R4-autoamme kohtaan on jo nyt ihailtavan korkealla tasolla, oli valintamme selvä, perusteli ralliautoilun nelinkertainen maailmanmestari Tommi Mäkinen.

– Parasta aikaa rakennamme autoa ja testierikoiskokeella olemme jo heinäkuun toisella viikolla. Realistinen tavoitteemme on luonnollisesti olla nopein Super2000 ja R4-luokassa, jossa saamme vastaan 16 kanssakilpailijaa, Mäkinen jatkaa.

Joonas Lindroos Volkswagen Motorsportin Skoda Fabia S2000 rattiin

Vauhtiaan ralliautoilun SM-sarjan osakilpailusta toiseen huikeasti parantanut ja SM1-luokan kultamitalitaistoon edellissssä osakilpailussa noussut jämsäläinen Joonas Lindroos on suorituksillaan herättänyt laajaa kansainvälistä mielenkiintoa.

Volkswagen Motorsportilla nykyään vaikuttava ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari Carlos Sainz haluaa nähdä nuoren suomalaisen osaamisen ja istuttaa hänet Suomen MM-rallissa tiiminsä Skoda Fabia S2000 ralliauton ratin taakse.

Lindroosille tähänastisen ralliuransa parhain tilaisuus kansainväliseen läpimurtoon tuli täydellisenä yllätyksenä.

– Joonas ajaa samassa luokassa R4-autoamme ajavan Per-Gunnar Anderssonin kanssa. Pahitteeksi emme kaksoisvoittoa laittaisi, Mäkinen vinkkaa kuljettajilleen.

22 erikoiskoetta ja 314,39 erikoiskoekilometriä sisältävä Sorateiden Grand Prix ajetaan Jyvässeudulla sekä Päijät-Hämeen ympäristössä 28–31.7.2011.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle