Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Morgestern vahvassa kesäkunnossa GP:llä

Veikkausvinkit

 

Morgestern vahvassa kesäkunnossa GP:llä


Nuori mäkikotka Jarkko Määttä pisteille

Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011 jatkui Puolan Szczyrkissä keskiviikkona 20. heinäkuuta. Kesä GP:n toinen osakilpailu käytiin HS 106-mäessä.

Itävallan Thomas Morgestern jatkoi ajankohtaan nähden jopa poikkeuksellisen vahvassa kisakunnossa ja voitti Szczyrkin normaalimäessä hypätyn kilpailun 101,5 ja 103 metriä kantaneilla hypyillään. Morgestern johti kilpailu ensimmäisestä kierroksesta alkaen ja voitti maan miehensä, Gregor Schlierenzauerin 6,6 pisteellä. Kilpailun kolmas oli Puolan Kamil Stoch.

Suomen joukkue osallistuu Puolassa käytäviin Grand Prix kilpailuihin nuorella joukkueella. Joukkueesta parhaiten onnistui keskiviikon kilpailussa joukkueen kuopus, 16-vuotias Jarkko Määttä, jonka sijoitus kilpailussa oli 26. Määtän hypyt kantoivat 91 ja 89 metriä.

Suomen joukkueen valmentaja Ari-Pekka Nikkola kehui tähän saakka parhaimman maailmancupin sijoituksensa napannutta Jarkko Määttää kilpailun jälkeen ja totesi samalla odottavansa muun joukkueen petraavan seuraavassa kilpailussa Zakopanessa.
- Jarkko oli tänään ainut joka onnistui tasollaan ja siitä paras sijoitus nuorelle miehelle tähän asti. Tyytyväinen saa olla tähän kilpailuun hänen osaltaan. Ensimmäinen hyppy oli varsinkin hyvä, toisessa meni hieman tarkalle ponnistuksen ajoittaminen, kehui Nikkola kilpailun jälkeen.
- Muun joukkueen on parannettava suorituksiaan seuraavaan kilpailuun. Olosuhteet vaihtelivat paljon kilpailun aikana, mutta se ei ollut syy tuloksiin. Positiivista oli, että kaikki pääsivät tähän kilpailuun mukaan. Sami Niemi joutui jättämään kilpailun väliin sairastellun vuoksi, Nikkola totesi.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn kesä Grand Prix 2011
20.7.2011 Szczyrk POL, HS 106
1. Thomas Morgestern AUT 268.0
2. Gregor Schlierenzauer AUT 261.4
3. Kamil Stoch POL 258.2
26. Jarkko Määttä 211.2
31. Anssi Koivuranta 104.3
35. Kalle Keituri 103.0
44. Olli Muotka 93.3
49. Juha-Matti Ruuskanen 85.1
Sami Niemi ei osallistunut kilpailuun.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKalle Keituri

Tiedot

Anssi Koivuranta

Tiedot

Olli Muotka

Tiedot