Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Castellani nimesi EM-ryhmän

Veikkausvinkit

 

Castellani nimesi EM-ryhmän


Miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Daniel Castellani on nimennyt 22 pelaajan ryhmän, josta valitaan syyskuussa pelattavien EM-kisojen joukkue. Mukana on kaikki odotetut nimet, kun kieltäytymisiä ei ollut.

EM-kisat pelataan 10.-18. syyskuutaa Itävallassa ja Tshekeissä. Suomen alkulohko käydään Innsbruckissa ja vastassa ovat hallitseva EM-hopeajoukkue Ranska, Mauro Berruton valmentama Italia sekä Belgia.

Suomi on mukana nyt kolmannen perättäisen kerran EM-lopputurnauksessa. Moskovan (2007) ja Istanbulin (2009) joukkueissa mukana olleista pelaajista kolmatta EM-urakkaa tililleen hakevat nyt valitusta ryhmästä peräti yhdeksän pelaajaa: Mikko Esko, Antti Siltala, Tuomas Sammelvuo, Matti Hietanen, Olli Kunnari, Mikko Oivanen, Konstantin Shumov, Matti Oivanen sekä Urpo Sivula.

Castellanin valitsemassa ryhmässä ovat kaikki kesän Maailmanliigassa esiintyneet pelaajat poislukien Jarmo Korhonen ja Jani Sippola.

Mielenkiintoisimmat nimet Maailmanliigassa esiintyneet joukkueen ulkopuolelta ovat liberon tontille palaava Pasi Hyvärinen ja hakkurin paikalla pelaava Olli-Pekka Ojansivu.

Uusinä niminä Maailmanliigan jälkeen ryhmään valittiin Kalle Määttä (passari, Team Lakkapää), Kimmo Kutinlahti (keskitorjuja, Raision Loimu), Jouni Palokangas (yleispelaaja, Team Lakkapää), Toni Kankaanpää (yleispelaaja, Korson Veto), Olli-Pekka Ojansivu (hakkuri, seuraton) ja Jesse Mäntylä (libero, Hurrikaani). Lisäksi jo Maailmanliigan pelaajaryhmässä olleet, mutta eivät siellä pelanneet Tuomas Tihinen (yleispelaaja, Isku-Volley) ja Pasi Hyvärinen (libero, seuraton) ovat nyt mukana.

Joukkue aloittaa leireilyn EM-kisoihin Kuortaneella 25. heinäkuuta eli tulevana maanantaina.

Mukana kahden ensimmäisen viikon leiriryhmässä ovat seuraavat pelaajat:
Passarit: Esko, Tervaportti
Hakkurit: Oivanen Mi, Sivula, Ojansivu
Yleispelaajat: Sammelvuo, Siltala, Kunnari, Hietanen, Tuominen, Kankaanpää
Keskitorjujat: Oivanen Ma, Shumov, Lehtonen, Sinkkonen, Kutinlahti
Liberot: Hyvärinen, Mäntylä

Ensimmäiset harjoituspelit Suomi pelaa Venäjällä 5.-7. elokuuta. Venäjälle matkaa 14 pelaajan ryhmä.

Kotimaassa maajoukkue pelaa Hollantia vastaan Lounais-Suomessa kolme maaottelua 18.-20. elokuuta ja Viroa vastaan Keski-Pohjanmaalla 3.-4. syyskuuta eli juuri ennen EM-kisoihin matkaamista.

Lisäksi Suomi osallistuu neljän maan turnaukseen Sloveniassa 26.-28. elokuuta. Mukana ovat juuri Euroopan liigassa kolmanneksi sijoittunut isäntämaa Slovenia, Euroopan liigan voittanut Slovenia ja Aasian mestaruuskilpailuihin valmistautuva Iran.


Suomen miesten lentopallomaajoukkueen EM-ryhmä 2011:
Sauli Sinkkonen
Eemi Tervaportti
Mikko Esko
Tommi Roininen
Antti Siltala
Tuomas Sammelvuo
Matti Hietanen
Jari Tuominen
Tuomas Tihinen
Urpo Sivula
Olli Kunnari
Mikko Oivanen
Konstantin Shumov
Matti Oivanen
Jukka Lehtonen
Pasi Hyvärinen
Kalle Määttä
Kimmo Kutinlahti
Jouni Palokangas
Toni Kankaanpää
Olli-Pekka Ojansivu
Jesse Mäntylä

Päävalmentaja, Daniel Castellani
Apuvalmentaja, Jussi Heino
Apuvalmentaja, Mario Martinez

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle