Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi vakuuttava Islantia vastaan toisena PM-kisapäivänä

 

Suomi vakuuttava Islantia vastaan toisena PM-kisapäivänä


Suomen miesten maajoukkue jatkoi voitokkaita otteitaan Ruotsin Sundsvallissa järjestettävien PM-kisojen toisena päivänä. Lauantaina isäntäjoukkue Ruotsia piinannut Islanti jäi vaisuksi aggressiivisen suomalaispuolustuksen jaloissa. Suomi haki toisen voittonsa murskapistein 76–108 (37–56).

Kisojen avausottelussa Tanskaa vastaan Suomen kone yskähteli hetkittäin, mutta Islanti-ottelussa joukkueen yhteispeli oli suurimmaksi osaksi kitkatonta. Islanti sai nopealla syöttöpelillään avausjaksolla muutamia helppoja koreja takaovista, mutta toisella ja kolmannella jaksolla Suomen puolustus teki Islannista parhaimmillaan täysin aseettoman.

– Selvästi eilistä parempaa peliä, mikä on hyvä suoritus siihenkin nähden, että Islanti on Tanskaa parempi joukkue. Alussa oli puolustuksen kanssa vähän hankaluuksia, mutta toisesta jaksosta alkaen pakitimme 20–25 minuuttia oikein mainiosti, kuittasi Suomen apuvalmentaja Jukka Toijala.

Tanska-ottelussa Suomen voiton avain oli tehokkaasti jyllännyt joukkuehyökkäys, ja myös Islantia vastaan ”susijengi” oli hyökkäyksessä pysäyttämätön. Suomen hyökkäyspään pääarkkitehteina häärivät Teemu Rannikko (13/2/8 syöttöä) ja Petteri Koponen (14/3/5 syöttöä), jotka pelasivat ensimmäisen kerran yhdessä maajoukkueen takakentällä sitten kesän 2009 EM-karsintojen.

– Kahdella pointilla pelatessa hyökkäys oli aika helppoa, kun sekä Petteri että Teemu pystyivät luomaan paikkoja sekä itselleen että muille. Meillä oli muutenkin vähän eilistä isompi ja kokeneempi kokoonpano käytössä, ja heittopeli oli etenkin ensimmäisellä puoliskolla erinomaista, Toijala kehui.

Suomi heitti ensimmäisen 20 minuutin aikana 56 pistettä erinomaisin osumatarkkuuksin (kakkoset 57%, kolmoset 60%). Toisella puoliskolla tarkkuudet laskivat hieman, mutta säilyivät edelleen hyvinä (kakkoset 53%, kolmoset 46%).

Muurinen ja Iisalo pelasivat merkkiottelunsa

Tutkaparin Koponen-Rannikko lisäksi muutkin susijengin jäsenet saivat päävalmentaja Henrik Dettmannilta anteliaalla kädellä peliaikaa. Joukkueensa korkeimmat pisteet takoi Shawn Huff (19/4) tuttuun tapaansa; kovaa ja korkealta. Teemu Rannikon tavoin Hanno Möttölä (12/6/3 riistoa) pelasi kesän ensimmäisen maaottelunsa.

– Shawn oli ensimmäisellä puoliskolla aivan huikea. Hannolla oli alussa vähän käynnistymisvaikeuksia pienempää joukkuetta vastaan, mutta tauon jälkeen hän pääsi rytmiin erinomaisesti, Toijala arvioi.

Koposen ja Rannikon lisäksi takakentän kunnostautujiin lukeutui ryhmän kuopus Sasu Salin (9/3).

– Sasu käytti tarjotut paikat rohkeasti hyödykseen. Näimme kentällä tuttua, energistä Salinia, jatkoi Toijala.

Susijengin jäsenistä kaksi pelasi sunnuntaina myös henkilökohtaiset juhlaottelunsa. Viime kaudella Saksan Bundesliigan Frankfurt Skylinersissä pelannut Kimmo Muurinen (9/3) esiintyi jo 100. kerran miesten maajoukkueessa ja Espoon Hongan Tuomas Iisalo (8/2) puolestaan rikkoi 50 miesten maaottelun rajapyykin.

Sunnuntaina lepovuorossa Suomen joukkueesta olivat Antti Nikkilä, Petri Virtanen, Samuel Haanpää sekä Petri Virtanen.

Sunnuntain iltaottelussa Ruotsi kukisti Norjan 75-64 (31-31). Ottelu oli tasatilanteessa vielä neljä minuuttia ennen loppua. Suomi ja Norja kohtaavat puolestaan maanantaina klo 19:00 Suomen aikaa.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle