Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelinen haastaa MM-kuljettajat Suomen MM-rallissa

Veikkausvinkit

 

Mikko Eskelinen haastaa MM-kuljettajat Suomen MM-rallissa


Vuosi sitten Suomen MM-rallissa parhaimman ensikertalaisen palkinnon saavuttanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 39, starttaa kovin odotuksin torstaina käynnistyvään MM-kotikilpailuunsa. Rata-autoilun kaksinkertainen Suomenmestari ja ralliautoilun hallitseva Suomi Cup mestari hakee kolmipäiväisen kilpailun supererikoiskokeiden tuotantoautojen luokan pohja-aikoja sekä sijoittumista viiden nopeimman joukkoon.

PrintSport Racingin Mitsubishi Lancer Evolution X RS ralliautolla huippukokeneen kartanlukija Arto Kapasen kanssa ajava Eskelinen saa vastaansa 41 kanssakilpailijaa kuten tuotantoautojen MM-sarjaa ajavat kuljettajat. Erinomaisella lähtöpaikalla MM-sarjan kovavauhtisimmassa rallissa ja sen 22 erikoiskokeella sekä 314 erikoiskoekilometrillä vauhtiaan mittaava rallimestari lupaa näyttää parasta osaamistaan.

– Lähtökohdat kilpailukauteni ehdottomaan kohokohtaan ovat enemmän kuin erinomaiset. Pääsen starttaamaan maailman nopeimmille erikoiskokeille välittömästi tuotantoautojen MM-sarjan kuljettajien jälkeen ja sitä kautta näkemään todellisen kilpailukykyni kansainvälisiä rallitähtiä vastaan, motivoitunut Eskelinen kertoo.

– Tavoitteeni on kaikin puolin ajaa virheetön ja myös teknisesti ongelmaton kilpailu sekä ennen kaikkea Jyväskylän ja Lahden yleisöerikoiskokeiden N-ryhmän pohja-ajat. Olen aina viihtynyt suuren yleisön edessä ja siksi tavoitteeni aina rallin lopputulosten viiden nopeimman tuotantoauton joukkoon ovat täysin realistiset, Eskelinen uskoo.

Kolme päivää vuoristorataa

61. kerran järjestettävä ja useasti koko MM-sarjan parhaimmaksi ralliksi palkittu kilpailu sisältää tänä vuonna niin perinteikkäitä jyvässeutumaisia erikoiskokeita kuin kokonaan täysin lähes kaikille kilpailijoille uusia pikataipaleita. Kilpailun erikoisuutena on perjantain kilpailupäivä, jossa kauimmaiset rallipolut ovat melkein Hyvinkäällä saakka. Eskelinen pitää perjantain kilpailupäivää vähintäänkin haastavana.

– Hereillä pitää olla heti torstain Lankamaan ja Laukaan erikoiskokeista lähtien, koska ennen päivän viimeistä eli Laajavuoren yleisöpyöritystä ratkeaa seuraavan päivän lähtöjärjestys. Perjantain Hassin vuoristorata mittaa rohkeutta ja muut Lahden ympäristössä ajettavat uudet pikataipaleet nopeuden lisäksi myös kestävyyttä. Pitkän kilpailupäivän aikana on vain yksi lyhyt välihuolto ja siksi on tärkeää pitää auto kaikin puolin ehjänä, Eskelinen mietiskelee.

– Pitkien siirtymien ja huoltojen välissä olevien runsaiden erikoiskoekilometrien takia tässä rallissa mitä tahansa voi sattua ennen kuin lauantai-iltana ruutulippu heilahtaa. Siksi on erityisen tärkeää muistaa, että ehdottoman nopeuskilpailun lisäksi Suomen MM-ralli on myös kestävyyskilpailu. Se kuka muistaa nämä kaksi faktaa eikä kärsi rengasrikkoa saatikka kolhi autoaan tulee olemaan korkealla tulosluettelossa, Eskelinen tietää.

Suomen MM-ralli starttaa torstaina iltapäivästä ja päättyy lauantai-illasta. Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen kiidättävät Sorateiden Grand Prixissä PrintSport Racingin Mitsubishi Lancer Evolution X RS ralliautoa numerolla 57.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle