Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Uutta nousua hakeva Hollanti lentopallomiesten vieraaksi

Veikkausvinkit

 

Uutta nousua hakeva Hollanti lentopallomiesten vieraaksi


Hurjia menestysvuosiaan 1990-luvulla takaisin hamuava Hollanti saapuu sparraamaan miesten lentopallomaajoukkuetta Lounas-Suomeen elokuun puolessa välissä. Suomi kohtaa Hollannin kolmessa maaottelussa 18.-20.8.

Maaottelukolminaisuus käynnistyy Loimaalla torstaina 18.8. ja jatkuu seuraavina päivinä Raisiossa sekä Forssassa.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Daniel Castellani perustelee maaotteluita pelkän harjoittelun sijasta järkisyillä.

- Tykkään valmistautumisjaksolla treenauttaa lajia ja fysiikkaa, mutta myös pelata, koska se on hyvä tapa testata missä mennään.  Näissä peleissä tuloksilla ei ole niin paljon väliä. Tärkeämpää on kehittää meidän omaa systeemiä.

Myös uusia pelaajia, erityisesti Pasi Hyväristä liberon paikalle, halutaan ajaa sisään joukkueen pelityyliin.

- Kaikki pelaajat eivät olleet mukana Maailmanliigassa, joten nämä pelit ovat hyvä tilaisuus nähdä heidät pelaamassa ja saada heidät omaksumaan systeemimme.

Hollannista Castellanilla on diplomaattinen kommentti.

- En tiedä vielä Hollannin kokoonpanoa, mutta heillä on paljon hyviä ja isoja pelaajia, jotka ovat vahvoja hyökkäämään. Peleistä tulee varmasti tiukkoja.

Viimeksi Istanbulin EM-kisoissa

Suomi kohtasi Hollannin viimeksi EM-kisoissa 2009 Istanbulissa, jossa Hollanti oli parempi 3-2.

2000-luvulla joukkueet ovat kohdanneet kaikkiaan 11 kertaa ja voitot ovat hollantilaisille peräti 9-2.  Kaikkien aikojen maaotteluvoitot ovat 17-31 hollantilaisten eduksi.

EM-karsinnat jättipettymys Hollannille

Hollanti ei selviytynyt EM-lopputurnaukseen ensimmäisen kerran 30 vuoteen, kun Viro pudotti sen jatkokarsinnoissa. Karsintalohkossaan sen jätti kakkoseksi yllättäen Portugali.

Hollanti muistetaan parhaiten olympiavoittajana Atlantasta 1996 ja Maailmanliigan voitosta samana vuonna. Lisäksi joukkue oli  viisi kertaa perättäin EM-mitaleilla 1989-1997. Kaksissa edellisissä EM-kisoissa (2007 ja 2009) Hollanti oli seitsemäs.

Hollantia valmentaa 46-vuotias Edwin Benne, joka oli voittamassa pelaajana maalleen mm. olympiahopea Barcelonassa 1992. Benne muistetaan pelaaja-ajoiltaan pitkänä (208 cm) keskitorjujana. Maaliskuussa tehtävään valittu Benne seuraa "oranssien" ohjaksissa ex-passari Peter Blangea,

Bennen tehtävä on nostaa pidemmällä jänteellä Hollanti takaisin maailman huippumaiden joukkoon. Tavoitteeksi on asetettu 2016 Rio de Janeiron olympialaiset.

Hollannin tunnetuimpia nimiä ovat tällä haavaa mm. suomalaisille Monzasta tuttu Jeroen Rauewerdink, keskitorjuja Rob Bontje ja passari Nico Freriks.

Hollanti pelasi Euroopan liigaa jouduttuaan taloudellisista syistä luopumaan Maailmanliigan paikastaan. Euroopan liigassa joukkue oli alkulohkon toinen Espanjan jälkeen jääden lopulta yhden voiton päähän lopputurnauspaikasta. Voittoja Hollanti otti yhdeksän ja tappioita tuli kolme.

Sloveniassa mielenkiintoinen turnaus

Hollanti-otteluiden jälkeen Suomen maajoukkue matkustaa Sloveniaan neljän maan turnaukseen, jossa vastassa ovat 25.-27.8. Euroopan liigassa pronssia voittanut isäntämaa Slovenia, Euroopan liigan mestari Slovakia ja Iran. 3. ja 4. syyskuuta maajoukkue viimeistelee vielä kahdessa ottelussa Viroa vastaan Kokkolassa ja Seinäjoella.

EM-lopputurnaus käynnistyy Wienissä Suomen osalta 10. syyskuuta ottelulla hallitsevaa EM-hopeajoukkue Ranskaa vastaan. Muut Suomen lohkovastustajat ovat Italia ja Belgia.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle