Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ville Larinto loukkaantui harjoitusleirillä Kuopiossa maanantaina - vamma vaati leikkauksen

 

Ville Larinto loukkaantui harjoitusleirillä Kuopiossa maanantaina - vamma vaati leikkauksen


Ville Larinto hyppäsi maanantaina 1. elokuuta kotiseuransa Lahden Hiihtoseuran leirillä mukana Kuopiossa. Larinto hyppäsi Puijolla hyvin ja tasapainoisesti,. mutta jostain syystä kolmannessa hypyssä, joka kantoi noin 117 metriä, polvi kipeytyi normaalilta vaikuttaneessa alastulossa.

Lääkäri Urho Väätäinen (ITE Lasaretti) tutki polven harjoituksen jälkeen ja polvesta otettiin magneettikuvat. Tiistaina 2.elokuuta suoritetussa tähystyksessä havaittiin oikeassa polvessa kierukkavaurion lisäksi eturistisidevaurio, jotka kummatkin korjattiin. Operaatio onnistui hyvin.

Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä harmittelee nuoren mäkihyppylupauksen uutta loukkaantumista.
- Oma tunnelma tapahtuneesta on tietysti juuri tässä hetkessä tyhjä olo. Sympatiat Villen ja hänen henkilökohtaisen valmentajaisän puolella, toteaa Niemelä.
- Ville on juuri tehnyt hienon ja maltillisen paluun 1.1.2011 tapahtuneen loukkaantumisen jäljiltä.
Villellä on ollut silloin leikanneen lääkärin lupa harjoittelulle ja yli 6 kuukautta pitkä ja kova kuntoutusjakso takana. Tältä osin kaiken piti olla kunnossa, nyt kävi sitten näin. Viimekertaisesta loukkaantumisesta on kulunut 7 kuukautta, Niemelä kertoo.

Niemelä muistuttaa Larinnon lahjakkuudesta, vaikka kolhut nyt ovat kohtuuttoman tuntuiset.
- Ville on nuori mies, tänä vuonna vasta 21-vuotias,  joten huolimatta kohtuuttomista, kertautuneista loukkaantumisista ja takaiskuista huolimatta voi Ville palata tulevaisuudessa mäkihypyn huipulle, ja sitä kyllä toivon.
- Hänen potentiaalinsa ja tahtotasonsa on maailman ehdotonta huipputasoa. Ville loukkaantui viime talvena uuden vuoden kilpailussa tilanteessa, jossa oli alkutalven aikana mm. voittanut uran ensimmäisen maailmancupin osakilpailun sekä ollut kauden alussa Matti Hautamäen kanssa tasapäinen kilpakumppani Itävallan ja maailmancupin muita parhaita hyppääjiä vastaan. Tässä kohtaa loukkaantuminen on iso menetys ennen kaikkea Villelle itselleen, mutta totta kai maajoukkueellekin. Nyt on vain katsottava eteenpäin, toteaa Niemelä luottavaisena.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleVille Larinto

Tiedot