Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maajoukkuepelinrakentaja Kadmiry yliopistokentille

Veikkausvinkit

 

Maajoukkuepelinrakentaja Kadmiry yliopistokentille


Suomen amerikkalaisen jalkapallon maajoukkueen ykköspelinrakentaja Miro Kadmiry siirtyy Yhdysvaltain yliopistokentille. Vantaan TAFTin paidassa ykkösdivisioonan viime kaudella voittanut 19-vuotias Kadmiry edustaa jatkossa kolmosdivisioonatason Louisiana Collegea.

- Toivon, että pääsen aloittamaan. Wildcatsin aloittava pelinrakentaja on juuri valmistunut ja joukkueessa on ykköspelinrakentajan paikka avoinna. Valmentajien kanssa keskusteltuani olen saanut käsityksen, että olisin ainakin kakkospelinrakentaja, mutta kaikkihan on vielä avoinna, viime vuonna EM-kisoissa Suomea edustanut Kadmiry kertoo.

Tänä kesänä Kadmiry on valmistautunut Yhdysvaltoihin lähtöön, eikä ole pelannut missään. 15-vuotiaasta asti miesten pelejä Suomen ykkös- ja kakkosdivisioonassa pelannut Kadmiry on tähdännyt ulkomaille jo pitkään.

- Kun aloitin aikoinaan Wolverinesin D-junioreissa, päätin että lähden NFL:ään pelaamaan. Vuosien myötä ajatus on ollut esillä milloin enemmän milloin vähemmän. Lukioaikana mietin vaihto-oppilasvuotta, mutta se oli liian kallis ratkaisu. Tie Louisianaan avautui päävalmentaja Rami Liljan kautta hänen käydessään siellä vierailulla, Kadmiry sanoo.

Tällä kaudella ykkösdivisioonan runkosarjan voittaneen TAFTin päävalmentaja tutustui Louisiana Collegeen SAJL:n valmennuskurssin kanssa.

- Suurin ero tulee puitteissa, resursseissa sekä pelaajien asenteessa. Valmentajia on enemmän, pelaajia on enemmän ja pelaajat tekevät kaikkensa joka ikisessä harjoituksessa, Lilja vertaa suomalaista amerikkalaista jalkapalloa lajin emämaan yliopistojen tasoon.

- Keskinäinen kilpailu pelipaikoista ja varsinkin peliajasta on se suurin ero suomalaiseen harjoitteluun verrattuna.

SAJL:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle