Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SM-mitalit jaossa Rautatientorilla

Veikkausvinkit

 

SM-mitalit jaossa Rautatientorilla


Miehissä äärimmäisen tasaista, naisissa selkeä ennakkosuosikki.

BMW Beach Volley Pro Tour päättyy kesän 2011 osalta 5.-7.8. pelattaviin Helsingin Rautatientorin SM-finaaleihin. Mukaan on selviytynyt miesten rankingin kymmenen parasta paria ja naisten puolella kahdeksan. Aiempina vuosina naisten finaaleissa on pelannut vain kuusi paria, mutta täksi vuodeksi määrä nostettiin kahdeksaan, laajentuneen tason vuoksi.

Miesten finaaleista tulee etukäteisarviossa todella tasaiset. Kuten tämän vuoden Tourilla on nähty kärkitaisteluun on mahtunut useita pareja ja päivän kunto onkin kaikkein ratkaisevin tekijä. Ykkössijoitettuna turnaukseen lähtee pari Ilari Sivonen/Ville Heiskanen, jotka ovat voittaneet yhden Tourin osakilpailun ja olleet kolmesti finaalissa. Ainut kerta kuin pari jäi ilman finaalipaikkaa oli viimeisin osakilpailu Tampereella.
Kakkossijoitettuina Helsingin finaaleissa pelaavat Timo Haavisto ja Toni Vahela. Pari on kaksinkertainen Suomen mestari ja tilastojen valossa vahva ehdokas myös vuoden 2011 mestariksi. Kaksikko on nimittäin voittanut mestaruutensa kahden vuoden välein, 2007 ja 2009, joten tänä vuonna tilastojen valossa voisi jälleen olla miesten vuoro. Pari oli Tourin ykkönen Lappeenrannan osakilpailussa. 
Kolmas vahva ehdokas mestareiksi ja turnauksen musta hevonen ovat Pekka Seppänen ja Toni Tuominen. Molemmat menettivät omat vakioparinsa lentopallomaajoukkueen EM-leirille ja miehet pelaavat nyt ensimmäistä kertaa tänä kesänä yhdessä. Seppäsellä on tältä kaudelta eniten osakilpailuvoittoja. Pasi Hyvärisen kanssa mies voitti Tourin osakilpailun Kuopiossa ja Tampereella.

Naisissa vaaditaan suuria yllätyksiä, mikäli mestareiksi ei kruunata ykkössijoitettuja Taru Lahtea ja Riikka Lehtosta. Kotimaankenttien selkeä ykköspari ei ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan yhdellekkään suomalaisparille ja osakilpailusijoitukset Tourilta ovat; 1,2,1,1.
Riikka Lehtosella on mahdollisuus myös tehdä suomalaista beach volley historiaa, sillä mestaruudella Lehtonen nousisi kaikkien aikojen beach volley -mitalitilaston ykköseksi (6-2-2), ohi Nyströmin sisarusten. Pelkkä mitalikin olisi historiallisesti kymmenes, mihin ei ole pystynyt yksikään beach volley-pelaaja aiemmin.
Naisten kakkossijoitettu pari on Saana Koljonen ja Outi Polso, jotka puolustavat viime kaudelta SM-hopeaa. Koljonen ja Polso ovat olleet kaikissa turnauksissa mihin ovat osallistuneet selkeä suomalainen kakkospari. Kolmossijoitettuja naisissa ovat viime viikonloppuna kansainvälisillä kentillä lisärankingpisteitä hankkineet Nora Isomäki ja Laura Lahtela.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle