Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Erkki Koskelo voitti Ikaalisten rallisprintin Skoda Octavia WRC ralliautolla

 

Erkki Koskelo voitti Ikaalisten rallisprintin Skoda Octavia WRC ralliautolla


Espoolainen Erkki Koskelo, 53, hallitsi Ikaalisten kaupungin keskustassa ajettua Franginkari rallisprinttiä ja kiersi Skoda Octavia WRC ralliautollaan vuoristoratamaisen asfalttierikoiskokeen 0,11 sekuntia nopeammin kuin yksikään muu 139 kanssakilpailijasta. Samalla Koskelo pokkasi Future Cup asfalttirallisprintsarjan kolmannen voiton ja vankisti asemaansa sarjajohtajana kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua.

Kesäisen puolipilvisessä säässä ajetussa kilpailussa ennätysmäärä kilpailijoita mittasi paremmuuttaan ehkäpä koko Suomen parhaimmalla katuradalla. Koskelon lisäksi Ikaalisten kaupungin ydinkeskustaa kiertäneellä 3,2 kilometrin mittaisella ja tasoltaan vauhdikkaan vaativalla erikoiskokeella voittoihin ajoi turboahdetulla nelivetoisella Mitsubishi Lanver Evolution ralliautoilla ajaneet Kristian Kiviniemi sekä Jari Lamminsivu. Kiviniemi oli nopein juniorikuljettaja 1,72 sekunnin erolla Tony Laspaan ja huippusuorituksen takavetoisella autolla ajaneeseen Mikael Vuotariin nähden. Lamminsivu kuittasi yhdistetyn naisten, nuorten ja senioreiden voiton ylivoimaisella 6,35 sekunnin marginaalilla ennen nopeinta kaksivetokuljettaja Harri Hietalaa.

Pienestä 0,11 sekunnin voittomarginaalista huolimatta Koskelo oli enemmän kuin tyytyväinen kilpailukautensa neljänteen asfaltilla ajetun rallisprintin voittoon.

- Rallisprintin viehätys on juuri pienissä eroissa. Vaikka pystyin parantamaan ensimmäisen kierroksen aikaani yli kahdella sekunnilla niin hopeamies Anssi Rytkönen paransi vielä enemmän. Marginaaliksi jäi lopulta vain silmänräpäys ja onneksi tänään se oli minun edukseni, viittasi Koskelo toukokuisen Seinäjoen osakilpailun päinvastaisiin tuloksiin.

- Olen voittanut nyt kolme neljästä ajetusta kilpailusta ja koska viisi osakilpailua seitsemästä lasketaan Future Cup asfalttirallisprintsarjan lopullisiin pisteisiin niin huomenna Parkanossa ajettavassa osakilpailussa minulla on erinomainen mahdollisuus nousta kiinni sarjan valtikkaan. Nyt hetki juhlitaan voittoa ja sitten aletaan keskittymään huomiseen kilpailuun, Koskelo jatkaa.

Lopputulokset Franginkari Rallisprint, Ikaalinen, Yleinen luokka: Top-5
1. Erkki Koskelo, Skoda Octavia WRC, 2.07,39
2. Anssi Rytkönen, Mitsubishi Lancer Evolution VI, +0,11sek
3. Jani Itkonen, Mitsubishi Lancer Evolution III, +1,08sek
4. Hannu Mäki-Ikola, Mitsubishi Lancer Evolution VI, +2,03sek
5. Tomi Hallia, Mitsubishi Lancer Evolution VI, +3,16sek

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle