Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Riikka Lehtonen teki Beach Volley historiaa

 

Riikka Lehtonen teki Beach Volley historiaa


Lentopallon puolella lähes kaikki mahdolliset ennätykset rikkonut Riikka Lehtonen merkkautti itsensä jälleen ennätyskirjoihin, tällä kertaa beach volleyn puolella.

Parinsa Taru Lahden kanssa Helsingin Rautatientorilla finaaliin selviytynyt Lehtonen varmisti samalla kymmenen SM-mitalinsa, mikä on historiallinen saavutus. Mikäli Lahti/Lehtonen voittavat huomisen finaalin nousee 32-vuotias helsinkiläinen myös kaikkien aikojen mitalitilaston ykköseksi (6-2-2) ohi Nyströmin siskosten. Lehtonen on voittanut mitalinsa useiden parien kanssa. Lahdelta löytyy palkintokaapistaan toissa kauden SM-hopea.

- Pelaan sen takia, että tykkään ja haluan voittaa, mutta eivät tällaiset tilastosaavutukset ole muuta kuin mukava lisäbonus. Tavoitteissa on, että voittaisin nimenomaan Tarun kanssa huomenna. Se olisi hienoa, Lehtonen pohdiskelee merkkipaalua.

Lauantaina pari Lehtonen/Lahti oli ylivoimaisessa iskussa. Ensin puolivälierässä kaatui Tiina Niemi/Minna Keskitalo lukemin 2-0 (21-7, 21-18) ja illan välierässä Kirsi Hyttinen/Elina Salomäki pari joutui tunnustamaan turnauksen ykkössijoitetut Lahden ja Lehtosen paremmakseen, murskaluvuin 2-0 (21-9, 21-10).

- Tänään meillä oli hyvä päivä. Oma peli pysyi, ensimmäisen ottelun toisen erän löysäilyä lukuunottamatta, hyvin kassassa koko ajan. Keskityttiin ja oli sairaan kiva pelata. Siitä nämä selvät numerot, Lehtonen kertaa päivää.

Finaalissa Lehtonen/Lahti kohtaavat finaalien todelliset yllättäjät, Essi Hasun ja Henna Pollarin. Pollari/Hasu kaksikko oli rankattu ennen finaalia vasta seitsemänneksi, mutta kotiturnaustaan pelaavat helsinkiläiset passittivat katsomoon ensin puolivälierässä turnauksen kakkossijoitetut Saana Koljosen ja Outi Polson luvuin 2-1 (21-18,18-21,15-12), ja välierässä turnauksen kolmossijoitetun parin Nora Isomäki/Laura Lahtela 2-0 (21-14, 28-26).

Naisten finaali pelataan sunnuntaina 15.30. Pronssista taistellaan 12.30. Kaikki ottelut pelataan Helsingin Rautatientorilla.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle