Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Haavisto/Vahela kolmanteen Suomen mestaruuteen

Veikkausvinkit

 

Haavisto/Vahela kolmanteen Suomen mestaruuteen


Nurminen/Piippo eivät pystyneet finaalissa haastamaan mestareita.

Miesten beach volleyn Suomen mestaruuden aurinkoisessa Helsingissä voittivat kotikilpailuaan pelanneet helsinkiläiset Timo Haavisto ja Toni Vahela, jotka kaatoivat finaalissa oululaisparin Jyrki Nurminen/Pekka Piippo suoraan erin 2-0 (21-16, 21-15).

Miesten beach volleyn SM-finaalin lähtökohta oli naisten kaltainen. Selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähti pari Timo Haavisto/Toni Vahela, jotka ovat nyt jo peräti kolminkertaisia Suomen mestareita ja hallitsevia SM-hopeamitalisteja. Miehet oli rankattu finaaliturnauksessa toisiksi.
Vastustajapari Pekka Piippo/Jyrki Nurminen puolestaan pelasi ensimmäistä kertaa SM-mitaleista. Nurminen pelaa peräti koko SM-kiertueella ensimmäistä kauttaan. Piippo on ollut Tourilla mukana vuodesta 2004.

Ottelun alku oli hermostunutta ja ensimmäistä erää värittivätkin, hienojen pallorallien ohella, lukuisat helpot virheet. Pisteet jakautuivat tasaisesti erän puoliväliin asti, kunnes Vahelan syöttövuorolla ennakkosuosikit repäisivät viiden pisteen kaulan ja tilanteeksi 15-10. Tästä Nurminen/Piippo pari ei enää noussut, vaan Haavisto/Vahela korjasi ensimmäisen erän 21-16.

Toisen erän rutinoituneet Haavisto/Vahela aloittivat heti vahvasti ja etenivät 8-4-johtoon. Erä jatkui kakkosrankattujen komennossa loppuun asti ja näin ollen helsinkiläiset pääsivät juhlimaan kolmatta Suomen mestaruuttaan vietyään toisen erän 21-15.

- Heti kun saatiin syöttö kulkemaan, lähti peli rullaamaan meille. Uskomattoman hienot on fiilikset, voittajaparin Timo Haavisto kertasi.

Haavisto/Vahela on voittanut nyt kolme Suomen mestaruutta, nämä kaikki ovat tulleet aina kahden vuoden välein.
   
- Vaikea sanoa, mistä se johtuu, että mestaruudet ovat vaatineet aina välivuoden. Ensi vuonna koitetaan sitten uusia tämä samantien, Toni Vahela lupailee.

Miesten pronssia veivät turnauksen ykköseksisijoitetut Ilari Sivonen ja Ville Heiskanen. Rankingin kärkipari kaatoi pronssiottelussa Pekka Seppäsen ja Toni Tuomisen, jotka pelasivat ensimmäistä turnaustaan yhdessä. Pronssiottelu päättyi Sivosen ja Heiskasen eduksi 2-0 (21-18,21-19).

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle