Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

U19: Kärsi niukan tappion Ruotsille

 

U19: Kärsi niukan tappion Ruotsille


Suomen alle 19-vuotiaiden (1.1.1993) maajoukkue hävisi Oulussa Ruotsille 1-2 (0-1)-lukemin. Suomen maalin teki ottelun lopussa Joel Pohjanpalo.

Peli-ilme hyvä

- Meillä oli hyvä ensimmäinen jakso, olimme peliä vievempi osapuoli. Saimme muutaman vähältäpiti –tilanteen. Peli oli kontrollissa ja siinä oli aktiivisuutta ja monipuolisuutta. Ruotsi oli vähän helisemässä, päävalmentaja Kimmo Lipponen totesi ottelusta.

Pelin avausmaali syntyi vastaiskusta reilun puolen tunnin kohdalla. Suomen toppari Johannes Nordström puolusti tilanteen vahvasti, pallo oli jo menossa yli päätyrajasta, mutta tuomari vihelsi suomalaiselle rikkeen ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Mikael Ishak laukoi pallon ohi Jesse Jorosen.

- Mitään vaaratilannetta ei ollut. Toki voi ajatella, että Nordström pelasi kohtuuttoman kovasti. Enemmän kyse oli kuitenkin siitä, että iso, vahva kaveri löi kropan väliin ja toinen huomasi, että pallo karkaa ja hyppäsi, Lipponen harmitteli.

Ensimmäisen jakson paras tilanne suomalaisittain siunaantui Aleksi Paanaselle, jonka sijoitusyritys pilkun kohdilta viuhui oikeasta alakulmasta ohi. Suomi sai lisäksi joitain puolivaarallisia paikkoja sekä laukauksia, jotka kuitenkin lähtivät hieman liian kaukaa. Kotijoukkue vei ottelutapahtumia.

- Pelimme oli sillä tasolla, kun tämä porukka pystyy. Siinä oli hyviä suorituksia. Robin Lod oli erittäin vaarallinen koko ensimmäisen jakson. Matias Ojalalta ja Thomas Lamilta tasapainoisia esityksiä ensimmäiseltä puoliajalta.

Toinen jakso jatkoi ensimmäisen kaavaa. Antti Mäkijärvi jouduttiin ottamaan vaihtoon vajaan tunnin kohdalla vatsavaivojen vuoksi. Honkalainen pelasi kuitenkin hyvän ottelun. Thomas Lamin tultua vaihtoon hetki edellisen jälkeen ryhmitystä muutettiin niin, että Paananen tippui keskikentälle ja Joel Pohjapalo juoksi kärjen taakse. Joel Lehto jouduttiin ottamaan Mäkijärven tavoin vaihtoon vatsaongelmien vuoksi.

Vaihtojen myötä Suomen pelin kontrolli katosi hieman. Tempo ja tekeminen olivat edelleen aktiivista, mutta välillä joillakin pelaajilla oli pallon kanssa liian kiire. Paikkoja saatiin muutamia, mutta pelin taso ei ollut aivan ensimmäisen luokkaa.

- Etäisyytemme venyivät sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Se menee osittain aktiivisuuden, osittain väsymyksen piikkiin. Olen tyytyväinen toiseenkin jaksoon, mutta en niin tyytyväinen kuin ensimmäiseen.

Ruotsin toinen maali oli jälleen epäonnekas Suomelta. Toppari Dani Hatakalla oli pallo vaarattomassa tilanteessa ja hän yritti palauttaa sen maalivahti Joroselle. Syöttö kuitenkin epäonnistui ja Karl Homberg pääsi väliin ja laukomaan vapaasti 2-0-lukemat.

Suomi ei kuitenkaan lopettanut pelaamista vaan loi tilanteita loppuun saakka. Tim Väyrynen keskitti matalan pallon maalille, jonka Pohjanpalo ohjasi verkon perukoille. Paine pidettiin vastustajan päässä vielä yliajallakin, mutta lisäosumia ei saatu.
Toinen kohtaaminen torstaina

- En ole tyytyväinen lopputulokseen, mutta peli-ilmeeseen olen. Pelasimme kutakuinkin sillä tasolla kuin tällä koostumuksella on mahdollista. Tällä kertaa se ei vain riittänyt.

- Minusta Ruotsi oli hieman passiivinen. Pystyimme pyörittämään peliä enemmän kuin kuvittelin. Dominointimme oli välillä silmiin pistävää. Viimeiset syötöt vain epäonnistuivat. Ruotsi tuli oikeastaan vain vastahyökkäyksillä. Ruotsi oli puolustuksessa odotetunlainen, mutta hyökkäyksessä odotin monipuolisempaa pelaamista.

Suomi lähti otteluun 17:a pelaajalla Jere Urosen noustua alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Lipponen päättää keskiviikkona, millä koostumuksella Ruotsi kohdataan toisen kerran torstaina.

- Näillä näkymin täydennämme joukkuetta yhdellä tai jopa kahdella pelaajalla, mutta se selviää huomenna.

Ottelun jälkeen Patrick O'Shaughnessy nimettiin maajoukkueen mukaan torstain toiseen Ruotsi-kohtaamiseen.

Suomi-Ruotsi 1-2 (0-1)
32 min. 0-1 Mikhael Ishak rp.
88 min. 0-2 Karl Homberg
90 min. 1-2 Joel Pohjanpalo (syöttäjä Tim Väyrynen)

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle