Pikkuhuuhkajat kaatoi Slovenian

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtasi EM-karsintojen toisessa ottelussaan Slovenian Porin stadionilla. Pikkuhuuhkajat otti karsintojen ensimmäisen voittonsa Lauri Dalla Vallen rangaistuspotkumaalilla 1-0 (1-0).

Vahva ensimmäinen puoliaika

Ottelun alku oli tasaista kamppailua, jota käytiin keskialueella ilman, että kumpikaan pääsi vaarallisille tekopaikoille. 9. minuutilla ottelu sai erikoisen käänteen, kun Petteri Pennanen kaatui tai kaadettiin boxissa ja israelilaistuomari näytti palloa pilkulle - kieltämättä aika heppoisin perustein. Lauri Dalla Valle asettui pallon taa ja kiskaisi pelivälineen komeasti oikeaan yläkulmaan. Israelilaistuomari ei kuitenkaan maalia hyväksynyt, vaan se jouduttiin uusimaan. Dalla Valle ei tilanteesta hätkähtänyt, vaan veti ensimmäisen rangaistupotkun toisintona sen oikeaan yläkulmaan.

Suomella oli toinenkin loistopaikka lisätä johtoaan ensimmäisellä puoliajalla, kun noin parinkymmenen peliminuutin kohdalla Joni Kauko pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta kokeilemaan maalitekoa aivan maalin edustalta, mutta pallo tuli hieman yllättäen Inter-pelurin jalkaan ja veto livahti yli maalin.

Suomi puolusti vahvasti, eikä Slovenia saanut tekopaikkoja ennen kuin 40. minuutilla. Slovenia pelasi hyvällä seinäsyöttökuviolla Vedran Vinkon hyvälle vetopaikalle, mutta noin 12 metristä ammuttu laukaus meni vasemmalta ohi maalin.

Toiselle puoliajalla Slovenia tuli kovalla sykkeellä. Ensimmäinen hyvä paikka tuli kuitenkin Suomelle. 53. minuutilla Roope Riski hakeutui 16 kulmaan, mutta veti hyvästä paikasta ohi.

Tunnin pelin jälkeen Suomi alkoi hieman väsähtää ja Slovenia sai pelin haltuunsa. 62. minuutilla Haris Vuckic murtautui 16-rajalle, laukoi kovaa, mutta Saku-Pekka Sahlgren venyi upeaan torjuntaan.

77. minuutilla Sahlgrenilta vaadittiin seuraava paraatipelastus, kun Miha Mevlja pääsi takatolpalta tälläämään volleystä, mutta HJK:n kakkosvahti teki upean refleksitorjunnan.

88. minuutilla Slovenia oli todella lähellä tasoitusta. Keskityspallo otti kimmokkeen ja peliväline pomppi aina vastaan tulleen Sahlgreninkin yli. Suomen puolustus pääsi purkamaan palloa, mutta ei saanut osumaa palloon. Sen jälkeen Slovenian pelureista kaksikin pääsi pallolle, mutta villisti kimmahdelleen palloon ei kukaan saanut osumaa ja viimein suomalaispuolustus pääsi siivoamaan pallon väljemmille vesille.

Ottelun lopulla Slovenia heitti koko miehistönsä hyökkäykseen ja vastaiskusta Juho Lehtonen pääsi läpiajoon. Hänelle siunaantui loistopaikka, mutta veto livahti yli maalin.