Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tallipäällikkö Ajo haluaa siirtyä triplamestarina Moto3-luokkaan

 

Tallipäällikkö Ajo haluaa siirtyä triplamestarina Moto3-luokkaan


Suomalaisen ratamoottoripyöräilyn 2000-luvulla takaisin kansainvälisiin parrasvaloihin palauttanut Aki Ajo on tinkimätön tavoitteissaan. Hän haluaa jättää johtamansa suomalaistalli Ajo Motorsportin nimen MotoGP-sarjan historiankirjoihin 125-kuutioisten luokan viimeisenä maailmanmestarina.
- Olemme voittaneet maailmanmestaruuden vuosina 2008 ja 2010. Emme uhoa, mutta periksikään ei taatusti anneta. Taistelemme tiukasti saavuttaaksemme triplan, vakuuttaa tallipäällikkönä jo kymmenettä täysipainoista MM-kautta toimiva Ajo.
Perinteiset kaksitahtiset piikit väistyvät vuonna 2012 uuden Moto3-luokan tieltä, jossa voimanlähteinä jylläävät nelitahtiset ja 250-kuutioiset moottorit.
- Töitä on tehty jo vuodenpäivät luokkamuutoksen eteen. Elämme nyt niitä aikoja, jolloin lopullisia päätöksiä Moto3-luokan kuvioiden osalta tehdään. Moto3:sta tulee tosi suosittu luokka ja se on tärkeä piristysruiske koko MotoGP-sarjalle, pohjustaa Ajo ensi kauden työmaansa mielenkiintoisia näkymiä.

”Pää ratkaisee”

Kiireisellä tallipäälliköllä on näinäkin päivinä montaa rautaa tulessa. Katseet on suunnattu samanaikaisesti tähän ja seuraavaan kauteen.
Piikkiluokan viimeisestä MM-kaudesta on takana yhdeksän ja edessä edelleen kahdeksan osakilpailua, joista seuraava ajetaan lyhyen kesätauon jäljiltä tulevana viikonvaihteena Brnon radalla Tshekissä.
Espanjalainen Nicolas Terol johtaa sarjaa 32 pisteellä kakkosena kiitävään Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalaiskuljettaja Johann Zarcoon nähden. Huimin harppauksin kehittynyt Zarco on nimenomaan se kuljettaja, jossa Ajo näkee omistaan eniten ainesta mestariksi.
- Talvella ei monikaan vielä uskonut, että Zarcosta olisi edes podiumille. Nyt hänellä on niitä kuitenkin tältä kaudelta jo puolenkymmentä.
Zarco, 21, on ajanut Derbi-pyörällään Jerezissä ja Estorilissa kolmanneksi, sekä Silverstonessa, Mugellossa ja viimeksi Sachsenringilla kakkoseksi  - samalla ajalla voittajan kanssa. Lisäksi hänellä on plakkarissaan uran ensimmäinen paalupaikka, joka heltisi Mugellosta.
- Zarco on liikkeellä esimerkillisellä asenteella. Hänellä on kova itseluottamus päällä ja hirmu hyvä tuntuma pyörään. Zarcon vahvoihin puoliin lukeutuvat edelleen korkealla tasolla oleva keskittyneisyys, sekä taito antaa palautetta pyörästä, luettelee Ajo.
Nämä kaikki ominaisuudet korostuvat kauden jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin Brnon lisäksi MM-pisteistä kamppaillaan Indianapolisissa, Misanossa, Aragonissa, Motegissa, Phillip Islandilla, Sepangissa ja kauden perinteisesti marraskuun alussa päättävässä Valenciassa.
- Joku rata saattaa istua jollekin vähän toista paremmin, mutta se ei ole niinkään tärkein tekijä. Ratkaisevinta on se, millä tasolla on asenne ja paketti, sanoo Ajo.
- Brno lukeutuu minun kategoriassani sarjan hienoimpiin ratoihin ja tapahtumiin, jota seuraa GP-viikonvaihteen aikana paikan päällä yli 200 000 katsojaa. Brnon radalta löytyy paljon korkeuseroja ja nopeita, samantyyppisiä shikaaneja kuten Mugellossakin. Tshekin GP on ehdottomasti yksi kauden kohokohdista, Ajo jatkaa.

”Kauden jälkimmäinen puolisko syö miestä”

Ajo Motorsportin panos on varsin vahva MM-sarjassa, jossa sillä on Zarcon lisäksi pisteissä hienosti neljä kuljettajaa kympin sakissa.
Red Bull Ajo Motorsportin Aprilia-kuskeista saksalainen Jonas Folger on neljäntenä ja britti Danny Kent kymmenentenä, sekä Zarcon tiimikaveri, espanjalainen Efren Vazquez seitsemäntenä. Avant-AirAsia-Ajon kolmas lenkki, eli malesialainen Zulfahmi Khairuddin majailee puolestaan sijalla 18.
Ajo Motorsportilla on tältä kaudelta hallussaan jo yhdeksän podiumsijoitusta. Brnon kisan aika-ajopäivänä lauantaina 18 vuotta täyttävä Folger tuuletti voittoa Silverstonen sateisella radalla, mutta sen jälkeen hänellä ei ole ollut asiaa aivan kirkkaimpaan kärkeen.
- Potentiaalihan pojassa on, mutta se viimeinen terävyys on vähän löytymättä. Lisää keskittymistä tekemiseen, niin kyllä se siitä taas lähtee, evästää Ajo.
Loppukausi edellyttää rautaista fyysistä kuntoa ja henkisen kantin lujuutta koko orkesterilta.
- Kauden jälkimmäinen puolisko on paljon raskaampi kuljettajille ja tiimien henkilökunnalle. Siirrymme nopealla tahdilla mantereelta toisella ja se syö kyllä miestä, toteaa Ajo tilannetta yhtään kaunistelematta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle