Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tommy Österberg valittu jatkamaan jääpallon A-maajoukkueen ruorissa

 

Tommy Österberg valittu jatkamaan jääpallon A-maajoukkueen ruorissa


Suomen Jääpallon miesten A-maajoukkueen päävalmentajaksi on valittu Tommy Österberg. Hän oli päävalmentajana myös kahdella edellisellä kaudella. Uusi sopimus on mallia 2 +1 vuotta. Österberg toimii ammattivalmentajana ruotsalaisen IFK Kungälvin jääpallon edustusjoukkueessa.

Österberg on luotsannut menestyksekkäästi maanjoukkuetta. Viime vuonna Suomen jääpallomiehistö saavutti Kazanin MM-kisoissa hienon hopeasijan. Pidentämällä sopimuskautta Suomen Jääpalloliitto haluaakin varmistaa maajoukkueen pelitavan ja toimintakulttuurin pitkäjänteisen kehittämisen.

– Emme nähneet mitään tarvetta vaihtaa Tommy Österbergiä keneenkään. Tulokset Tompan johdolla ovat olleet nousujohteisia niin MM-kisoissa kuin muidenkin kansainvälisten turnausten otteluiden perusteella, sanoo Jääpalloliiton pj. Topiantti Äikäs.

Jääpallon Jalopeuraryhmä lähtee tulevaan kauteen odottavin mielin. Joukkueen päätavoite on luonnollisesti talven 2012 MM-kisoissa, jotka käydään Kazakstanissa Alma-Atan legendaarisella Medeo-stadionilla. Se on mainittu maailman kauneimpana jääpallopyhättönä.

Päävalmentaja Österberg tulee nimeämään laajan tarkkailuringin MM-kisoihin. Tarkkailuapua hän on jo saanut suomalaisilta liigavalmentajilta ja keskustelua joukkueesta käydään aktiivisesti:

– Jalopeuraryhmän kokoaminen on tiimityötä ja suomalainen jääpalloyhteisö tuntee vastuunsa iskukykyisen joukkueen kokoamisessa. Päävalmentaja on tässä avainhenkilö ja liitossa toimitaan hyvässä hengessä, vahvistaa puheenjohtaja Äikäs.

Korkeatasoiset MM-kisat tulossa

Päävalmentaja Österberg on innoissaan tulevasta MM-turnausurakasta:

– Erittäin mielenkiintoiset MM-kisat ovat tulossa, kun otetaan huomioon kisapaikkakunta. Kisat pelataan noin 1600 metrin korkeudella Medeo-stadionilla. Se tulee vaikuttamaan jonkin verran jo hapenottokykyyn. On tärkeää, että kisoihin lähtevä maajoukkue on fyysisesti ja ennen kaikkea kestävyysominaisuuksilta kunnossa.

– Ikävä kyllä meillä ei ole mahdollisuutta olla korkealla kahta viikkoa ennen kisoja, koska kansalliset sarjat ovat käynnissä. Ehkä lennämme sinne ikkunat auki tai käydään Levillä mutka, Tomppa hoksauttaa pilke silmäkulmassa.

Österberg tuntee hyvin joukkueensa ja tietää kuinka menestytään:

– Maajoukkuerungon ikärakenne on hyvä ja siitä löytyy tarvittava määrä kokemusta. Toisaalta nuoremmasta polvesta, joka on kolkutellut maajoukkueen ovia ja pelannut maaotteluita, löytyy paljon energiaa.

– Viime vuoden MM-kisojen alkusarjan voitto sekä finaalipaikka ovat varmasti antaneet uskoa suomalaiseen jääpalloon ja maajoukkueen kykyyn onnistua kovassa paikassa. Tavoitetta ei kannata asettaa alemmaksi kuin viimevuotinen saavutus. Kazakstanin isännöidessä kisoja täytyy meidän Jalopeurojen onnistua täydellisesti, jotta me tältä upealta vuorten ympäröimältä Medeo-stadionilta saadaan mitali kotiin vietäväksi, pohtii Österberg.

Österberg on jalostanut maajoukkueen pelitapaa jo kahden vuoden ajan. Kehitystyö jatkuu ja päävalmentaja näkee siinä edelleen tärkeää työsarkaa:

– Pelitapaa maajoukkueessa kehitetään vuosi vuodelta. Tänäkin vuonna se perustuu organisoituun, hyvään puolustuspelaamiseen. Lisäksi pyrimme siihen, että myös Venäjää vastaan pystytään samanlaiseen pallolliseen peliin ja pelin rytmittämiseen kuin Ruotsia vastaan, taktikoi Österberg.

– Viime vuosi osoitti pelitapamme kehittyneen ja Ruotsia vastaan pystyimme rytmittämään ja hallitsemaan peliä. Venäjän lyömiseksi täytyi pelin kääntäminen, erikoistilannepelaaminen sekä taktisesti oikein puolustaminen suurella sydämellä onnistua täydellisesti.

Seuraavan kerran Suomen jääpalloyhteisö kokoontuu Liittopäiville 8.–9. lokakuuta Helsingissä, jossa seuratoimijat, valmentajat sekä jääpalloerotuomarit linjaavat alkavan kauden sisältöjä, luovat katsauksen jääpallon kehittämistoimiin ja liiton uuteen Tavoiteohjelmaan vuosille 2011–15.

Jääpalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle