Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo uhkuu Brnossa ajonälkää kesätauon jälkeen

Veikkausvinkit

 

Niklas Ajo uhkuu Brnossa ajonälkää kesätauon jälkeen


Suomalaisen ratamoottoripyöräilyn nouseva tähti Niklas Ajo, 17, pääsee taas tositoimiin, kun MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokka palaa runsaan kolmen viikon mittaisen kesätauon jälkeen radalle Tshekin Brnossa.
- Ajonälkä on tauon jälkeen korkealla ja Brnossa on tavoitteena jatkaa suunnitellusti siitä, mitä kauden ensimmäinen puolisko toi tullessaan. Eteenpäin on menty, mutta opetteluprosessi jatkuu, viittaa Ajo ensimmäisen täysipainoisen MM-kauden tuomiin haasteisiin.
Ajolla on hyvät lähtökohdat kauden kymmenenteen osakilpailuun, sillä hän ajoi kesätaukoa edeltäneessä Saksan kisassa Sachsenringin radalla toistaiseksi menestyksekkäimmän GP-viikonvaihteensa. Ajo nousi vaikean alun jälkeen Saksassa kymmenenneksi lähdettyään liikkeelle ruudusta 14.
- Se oli tähän mennessä ehdottomasti paras ja ehjin viikonvaihteeni MM-sarjassa. Kilvanajosta on kuitenkin taas sen verran aikaa, että Saksan tapahtumat pitää nollata viimeistään nyt. Alussa on varmasti vaikeaa täällä Tshekissä.
Ajolle kesätauko ei merkinnyt suinkaan laakereilla lepäämistä.
- Kaksi ensimmäistä viikkoa meni kesätöissä ja se viimeinen sitten treenaamiseen keskittyessä.

Brnosta löytyy Mugellon piirteitä

Kuukausi siten 17 vuotta täyttänyt Ajo on kilpaillut aiemminkin Brnon 5,4 kilometrin mittaisella radalla, mutta perjantain ensimmäinen vapaa harjoitus merkitsee hänelle käytännössä täysin uutta alkua MM-sarjan yhdellä hienoimmista näyttämöistä.
- Paljon shikaaneja sisältävä Brno on vaikea rata. Brnosta löytyy samoja luonteenpiirteitä kuin Mugellon pitkältä ja nopealta radalta Italiassa.
Saksalaistiimi Interwettenin Aprilia RSW-pyörä on osoittautunut kelpo kulkupeliksi 11. MM-osakilpailuunsa valmistautuvan valkeakoskelaisen käsissä.
- Olemme saaneet pyörään vähän päivitystä takajarrun osalta, kertoo Sachsenringin lisäksi Estorilissa ja Barcelonassa pisteille yltänyt Ajo.
MM-sarjan kärjessä kiitää espanjalaiskuljettaja Nicolas Terol, joka on tervehtinyt Tshekin osakilpailun ruutulippua voittajana kahdella edellisellä kaudella.

MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 10/17 MM-osakilpailun aikataulu 12.-14. elokuuta Brnon radalla Tshekissä:

Perjantai 12.8.
Klo 10.15-10.55, 125-kuutioisten luokan 1. vapaa harjoitus
Klo 14.15-14.55, 125-kuutioisten luokan 2. vapaa harjoitus

Lauantai 13.8.
Klo 10.15-10.55, 125-kuutioisten luokan 3. vapaa harjoitus
Klo 14.00-14.40, 125-kuutioisten luokan aika-ajo

Sunnuntai 14.8.
Klo 09.40-10.00, 125-kuutioisten luokan warmup
Klo 12.00, 125-kuutioisten luokan MM-osakilpailu 10/17

Brnon ratainfo:
Pituus: 5403 metriä
Leveys: 15 metriä
Mutkat vasemmalle: 6
Mutkat oikealle: 8
Pisin suora: 636 metriä
Valmistunut: 1987
Modifioitu: 1996

125-kuutioisten luokan ennätykset:
Rataennätys: Lucio Cecchinello (2003) Italia, Aprilia 2.07,836
Paalupaikkaennätys: Gabor Talmacsi (2007) Unkari, Aprilia 2.06,861
Huippunopeus: Joan Olive (2009) Espanja, Derbi 223,7 km/h

Kauden 2010 kilpailun kärkikolmikko:
1) Nicolas Terol Espanja, 43.49,303, 2) Pol Espargaro Espanja, Derbi + 20,351, 3) Esteve Rabat Espanja, Aprilia + 20,555.

125-kuutioisten luokan tilastotärppejä Brnoon:
- MM-sarjaa johtava Nicolas Terol hakee jo kolmatta peräkkäistä voittoa Tshekin GP:stä. Terolin ykkössija vuonna 2009 Brnossa merkitsi hänelle uran ensimmäistä kuivan kelin kisan voittoa.
- MM-pisteissä toisena oleva Johann Zarco sijoittui viime vuonna Brnossa 19:nneksi käytyään vaihtamassa renkaat kilpailun puolivälin tuntumassa. Sen jälkeen hän ajoi nimiinsä kilpailun nopeimman kierroksen. Hän on MotoGP-sarjan kaikki luokat mukaan luettuna ainoa kuljettaja, joka on ajanut tämän kauden jokaisessa osakilpailussa vähintään kuuden sakkiin.
- MM-pisteissä kolmantena oleva Maveric Vinales on yltänyt viisi kertaa podiumille kuudessa viimeisessä kisassa. Hän on startannut kolme kertaa paalupaikalta neljässä viimeisessä kisassa.
- MM-pisteissä neljäntenä oleva Jonas Folger täyttää lauantaina 18 vuotta. Folger teki MM-debyyttinsä Brnossa vuonna 2008 neljä päivää sen jälkeen, kun hän oli täyttänyt 15 vuotta. Folger sijoittui viime vuonna neljänneksi Tshekin GP:ssä. Se merkitsi hänelle kauden parasta kuivan kelin sijoitusta.
- MM-pisteissä viidentenä oleva Sandro Cortese on yltänyt Brnossa parhaimmillaan kuudenneksi vuonna 2009. Viime vuonna hän jäi vaikeissa olosuhteissa niukasti pisteiden ulkopuolelle ollen 16:s.
- MM-pisteissä kuudentena oleva Hector Faubel tervehti ruutulippua Brnossa ykkösenä vuonna 2007. Se on hänelle toistaiseksi samalla myös ainoa podiumsijoitus Tshekin GP:ssä. Viime vuonna hän ajoi Brnossa Moto2-luokassa sijalle 12.  Faubel täytti keskiviikkona 28 vuotta.
- MM-pisteissä seitsemäntenä oleva Efren Vazquez on ajanut Brnossa tähän mennessä parhaimmillaan 14:nneksi vuonna 2009. Viime vuoden kisassa Vazquez taisteli podiumsijoituksista, kunnes hän kaatui kierroksella 18.
- Niklas Ajolle Tshekin GP merkitsee uran 11. MM-osakilpailua. Hän ajoi toistaiseksi parhaat kisa- ja aika-ajosijoituksensa kesätaukoa edeltäneessä Saksan GP:ssä Sachsenringin radalla: kisassa kymmenes ja aika-ajossa 14:s.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot