Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Red Bull Ajo Motorsportin Folger sairaana sivuun Tshekin GP:stä

 

Red Bull Ajo Motorsportin Folger sairaana sivuun Tshekin GP:stä


Aki Ajon johtaman suomalaistiimi Red Bull Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Jonas Folger joutuu jäämään sairauden vuoksi sivuun sunnuntaina Brnon radalla Tshekissä ajettavasta 125-kuutioisten luokan kauden kymmenennestä MM-osakilpailusta.
MM-pisteissä neljäntenä oleva ja tällä kaudella uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton Silverstonessa ajanut Folger poistui Brnosta perjantaina aamupäivällä ennen piikkiluokan ensimmäisiä vapaita harjoituksia.
- Keväällä sairastelleeseen Folgeriin oli iskenyt jokin uusi infektio kesätauolla, mutta hän näytti olevan jo paranemaan päin siitäkin Tshekkiin tultaessa Jonas oli kuitenkin tosi heikkona jo torstaina ja hän pyörtyi sen jälkeen kun oli tutustunut kävellen rataan, kertoi tallipäällikkö Ajo.
MotoGP-sarjan tohtori Claudio Costa tutki Folgerin ratasairaalassa pyörtymisen jälkeen. Folgerin kunto kartoitettiin uudelleen perjantaiaamuna.
- Costa tuli lääkäreineen siihen johtopäätökseen, että Folgerin on syytä palata Saksaan ja sairaalaan edelleen tarkempiin tutkimuksiin Folgerin yleiskunto on varsin heikko, vaikka hän pystyykin syömään normaalisti. Nähtävästi energia ei vain jostain syystä imeydy hänen elimistöönsä, tuumi Ajo.
Lauantaina 18 vuotta täyttävä Aprilia-kuljettaja Folger on noussut tällä kaudella jo kolme kertaa podiumille. Silverstonen voiton lisäksi hän on ajanut toiseksi Jerezissä ja kolmanneksi Barcelonassa.
Folger teki MM-debyyttinsä vuonna 2008 Brnossa neljä päivää sen jälkeen kun hän oli täyttänyt 15 vuotta.
Tämän kauden MM-sarjasta on ajamatta vielä kahdeksan osakilpailua Brno mukaan luettuna. Brnon jälkeen seuraava osakilpailu odottaa vuoroaan 28 elokuuta USA:n maaperällä Indianapolisissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle