Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon tiimin Zarco starttaa voittojahtiin kakkosruudusta

 

Ajon tiimin Zarco starttaa voittojahtiin kakkosruudusta


Suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajat tekivät hyvää työtä MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan kauden kymmenennen MM-osakilpailun aika-ajossa Brnon radalla Tshekissä.
MM-pisteissä toisena oleva Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalainen Derbi-kuljettaja Johann Zarco lähtee tavoittelemaan muutaman kerran jo niin lähellä ollutta avausvoittoaan toisesta lähtöruudusta.
Zarcon tiimikavereista espanjalainen Efren Vazquez oli aika-ajossa kuudes ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin 15:s.
Red Bull Ajo Motorsportin brittikuljettaja Danny Kent täydensi Aki Ajon johtamien tiimien vahvan panoksen yltämällä seitsemänteen lähtöruutuun vain 22 tuhannesosaa Vazquezia heikommalla ajalla.
- Olen jo nyt tyytyväinen kokonaisuuteen. Kierrosajat ovat pysyneet tasaisen hyvällä tasolla. Vaihdoimme mielipiteitä teknisen henkilökunnan kanssa ja pyrimme muuttamaan pyörää vielä sunnuntaiksi. Tarvittaessa voimme palata aina nykyisin säätöihin. Olen luottavainen, totesi vahvassa vireessä oleva Zarco.
Zarco pääsee viimeistelemään kisasäätöjä sunnuntaiaamuna ajettavassa 20 minuutin mittaisessa warm up’issa.
- Teemme warm up’iin isojakin muutoksia Zarcon ja samoin myös Vazqueziin pyörään jousituksen ja rungon geometrian osalta. Pyrimme saamaan tällä parempaa fiilistä ja eräänlaista helppoutta mutkiin sisään mentäessä, kertoi tallipäällikkö Aki Ajo.

Vazquezin vasen olkapää sai kipeää

Vasenta olkapäätään kaatumisen jäljiltä poteva Vazquez lähtee hänkin toiveikkaana kisaan.
- Lähtöpaikka on hyvä ja olen optimistinen, vaikka kivut olivatkin tänään ajoittain kovat. Olkapää kävi perjantaina sijoiltaan. En kuitenkaan usko, että se tuottaa ongelmia taistella podiumista. Toivotaan ainakin näin, tuumi Vazquez.
Tällä kaudella parhaimmillaan neljänneksi yltänyt Kent puolestaan saattaa olla Brnon kilpailun musta hevonen. Ainakin ennusmerkit ovat kohdallaan.
Hänen saksalainen tiimikaverinsa Jonas Folger joutui vetäytymään Brnosta harmillisesti sairauden vuoksi. Kent on kiirehtinyt ensimmäisestä harjoituksesta lähtien Folgerilta vapautuneella Aprilia RSA-pyörällä.
- Kent on ajanut hyvin RSW-pyörälläkin, mutta kyllähän tämä tilaisuus on tuonut hänelle yhä lisää pontta ja innostusta, vahvisti Ajo.
Brnon kilpailu on Kentille samalla eräänlainen testi.
- Meillä on Kentin kanssa monivuotinen sopimus. On mielenkiintoista nähdä, miten hän suoriutuu uusista haasteista, muotoili Ajo.
Paalupaikalle Brnossa pauhasi MM-sarjaa 32 pisteen erolla Zarcoon johtava espanjalaiskuljettaja Nicolas Terol. Terol kukisti Zarcon 0,385 sekunnilla.
Vazquezin ero Teroliin oli 1,071, Kentin 1,093 ja Khairuddinin 2,254 sekuntia.

Brno, Tshekki.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 10/17 MM-osakilpailun aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
1. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 2.08,118       
2. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi 0,385
3. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 0,520
4. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,571
5. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 1,007
6. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 1,071
7. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,093
14. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 2,152
15. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 2,254

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle