Ajo sivusi Brnossa uransa parasta aika-ajosijoitusta

Nousujohteista tulokaskautta ajava Niklas Ajo kohentelee kisa kisalta asemiaan MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokassa. Ajo starttaa sunnuntaina kauden kymmenenteen MM-osakilpailuun Brnon radan 14. lähtöruudusta Tshekissä.
- Ihan hyvä lähtöpaikka. Koko ajan mennään parempaan suuntaan. Otin aamun harjoituksen vesikelillä vielä varovasti, mutta aika-ajossa löysin taas nopeasti hyvän rytmin, kertoi tyytyväinen Ajo.
Vasta 17-vuotias valkeakoskelainen sivusi samalla vielä lyhyen MM-uransa toistaiseksi parasta aika-ajosijoitustaan. Ajo ajoi edellisessä osakilpailussa Saksassa kymmenenneksi lähdettyään liikkeelle niin ikään ruudusta 14.
Ajon nopein kierros kulki Brnon aika-ajossa lukemin 2.10,270. Neljäs starttirivi ja lähtöruutu 12 jäivät vain 73 tuhannesosan taakse.
- Olin ajamassa vielä viimeisellä kierroksella kovempaa aikaa, mutta se jäi sitten tulematta väännettäessä toisen kuljettajan kanssa. Radalla oli tosi paljon ruuhkaa.
Ajo kärsi vielä perjantain ensimmäisissä harjoituksissa jalkakrampista, mutta tältäkin osin tilanne on nyt hallinnassa.
- Ne krampit ovat ohi ja pyöräkin oli aika-ajossa ihan ok, kuten jo perjantain treeneissäkin.
Paalupaikan ajalla 2.08,118 nappasi nimiinsä MM-sarjaa johtava ja kahdella edellisellä kaudella Tshekin osakilpailun voittoa juhlinut espanjalaiskuljettaja Nicolas Terol. Ajo jäi Terolista 5,4 kilometrin mittaisella radalla 2,152 sekuntia.

Brno, Tshekki.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 10/17 MM-osakilpailun aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: