Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon tiimin Zarco tiivisti piikkiluokan MM-kärkeä

 

Ajon tiimin Zarco tiivisti piikkiluokan MM-kärkeä


Aki Ajon johtaman Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalaiskuljettajan Johann Zarcon uran ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto antaa odottaa yhä itseään.
Zarco ajoi Derbi-pyörällään jo kauden neljännen kakkossijansa, kun 125-kuutioisten luokan voitosta väännettiin todella tulisesti Brnon radan päätöskierroksen viimeiseen shikaaniin asti.
Zarco teki siellä pienen ajovirheen ja hänen kanssaan kärjessä kiivasta kaksintaistelua käynyt Ajo Motorsportin ex-kuljettaja Sandro Cortese kiitti kunniasta.
- Tiesin, että minulla oli avaimet voittoon tässäkin kisassa, mutta hukkasin ne viimeisen mutkan lipsahdukseen, totesi edellisessä kisassa Saksassa voittajan kanssa täsmälleen samaan aikaan päätynyt Zarco.
Saksalaiskuljettaja Cortese tuuletti uransa ensimmäistä osakilpailuvoittoa 0,397 sekunnin erolla epäonnen soturiin Zarcoon. Cortesen täysosuma syntyi hänen 109. GP-kisassaan.
- Tietty vähän harmitti, että tässä kävi näin. Zarco oli kärkikaksikosta nopeampi kuljettaja ja hänellä oli nopeampi pyörä, mutta kenties ohitusyritys jäi liian myöhään ja taktiikka ei osunut siinä mielessä nappiin. Eipä silti, kyllähän Zarco ajoi jälleen vahvan kisan, sanoi tallipäällikkö Ajo.
Kokonaistilannetta ajatellen Zarcon sijoitus nousee kuitenkin korkeaan arvoon, kun sarjaa johtavan espanjalaisen Nicolas Terolin pyörä hyytyi kärkipaikalta 11 kierrosta ennen maalia. Nollille Tshekissä jääneellä Terolilla on enää 12 pisteen etu puolellaan Zarcoon nähden.
- Olin ensin vihainen itselleni, mutta mieliala kääntyi pian positiivisen puolelle. Pystyin kuromaan Terolin etumatkaa kiinni ja se on tässä vaiheessa sittenkin tärkeintä, tähdensi Zarco.
Zarcon malesialainen tiimikaveri Zulfahmi Khairuddin esitti kauden toistaiseksi parastaan sijoittumalla yhdeksänneksi.
- Khairuddin kävi omassa ryhmässään tosi hyvän taistelun ja tämä oli hänelle kuin voitto, kehui Ajo.

Vazquez kaatui, Kentille moottorivaurio

Avant-AirAsia-Ajon kolmannen kuljettajan, espanjalaisen Efren Vazquezin matkanteko päättyi kakkosryhmästä kaatumiseen, kun kisasta oli ajamatta kuusi kierrosta.
- Vauhtini ei riittänyt kärkiryhmään ja pyrin tekemään kaikkeni taistellakseni riskilläkin mahdollisesta kolmannesta sijasta. Nyt siinä kävi näin. Vasen olkapää ja jalka olivat perjantain kaatumisen jäljiltä arat ja tunnen oloni nyt todella väsyneeksi. Mutta periksi ei anneta. Olen kunnossa, kun kausi jatkuu kahden viikon kuluttua, lupasi Vazquez.
Harjoituksissa ja aika-ajossa säväyttänyt Red Bull Ajo Motorsportin brittikuski Danny Kent puolestaan koki kohtalonsa avauskierroksella moottorivaurion seurauksena. Kentin saksalainen Aprilia-tiimikaveri Jonas Folger joutui jäämään sairaana sivuun kauden kymmenennestä osakilpailusta.
- Harmi juttu.  Kent ajoi Brnossa hienosti heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien osoittaen, että hän kykeni sopeutumaan nopeasti uuteen pyörään, Ajo viittasi Folgerilta Kentille vapautuneeseen RSA-pyörään.
MM-sarja jatkuu 28. elokuuta Indianapolisin radalla USA:ssa.

Brno, Tshekki.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 10/17 MM-osakilpailu:
1. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia 40.59,229
2. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 0,397
3. Alberto Moncayo Espanja, Andalucia Banca Civica Aprilia + 10,773
4. Hector Fubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 10,794
5. Sergio Gadea Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 11,144
6. Maverick Vinales Espanja,        Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 11,473
9. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 42,887
Keskeyttäneitä: Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia, Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia, Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi, Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia.

MM-pistetilanne:
1. Terol 166
2. Zarco 154
3 .Vinales 132
4 .Cortese 131
5. Jonas Folger Saksa, Aprilia 110
6. Faubel 103
7. Vazquez 90
10. Kent 46
16. Kahiruddin 20
22. Ajo 11

Seuraava osakilpailu: 28.8. Indianapolis, USA.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle