Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kamil Stoch Einsiedelnin GP:n voittoon – Koivuranta 28.

 

Kamil Stoch Einsiedelnin GP:n voittoon – Koivuranta 28.


Sveitsin luostarikaupunki Einsiedeln isännöi sunnuntaina 14. elokuuta hypättyä mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011 kilpailua. Kilpailu hypättiin HS 117-mäessä. Kilpailun voittoon hyppäsi Puolan Kamil Stoch ennen kesän tähän asti vahvinta hyppääjää, Itävallan Thomas Morgesterniä. Suomalaiskotkien paras oli Anssi Koivuranta, sijoitus 28.

Kilpailun voittaja ratkaistiin Einsiedelnissä voimakkaan ja pyörivän tuulen vuoksi yhden kierroksen kilpailun perusteella. Kilpailun voittajan Kamil Stochin hyppy kantoi 118 metriin. Suomalaisten kisan parhaasta sijoituksesta vastanneen, Anssi Koivurannan, hypylle kertyi mittaa 103 metriä.

Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja totesi Koivurannan ja vasta 16-vuotiaan Jarkko Määtän suoritusten olleen jo parempaan suuntaan kisassa.
- Kisan tulos jäi laihaksi, mutta Anssi Koivuranta ja Jarkko Määttä osoittivat jo parempaa kilpailemista. Kalle Keituri ja Olli Muotka eivät saaneet siirrettyä eilisiä hyviä harjoitushyppyjä kisaan, jolloin olivat 15 parhaan joukossa. Tekemistä riittää siis myös kilpailemisen kanssa kun joukkueen voimahahmot Matti Hautamäki, Janne Happonen ja Ville Larinto puuttuvat, totesi Niemelä kisan jälkeen.

Pekka Niemelä kertoi työn jatkuvan seuraavaksi kotimaisemissa pari viikkoa, minkä jälkeen tiivis syksyn leiritysjakso alkaa.
- Joukkue palaa nyt kotiin harjoittelemaan ja kahden viikon kuluttua lähdemme Oberstdorfiin leirille, josta alkaa syksyn tiivis leiritys. Joukkueellamme on nyt takana vasta muutama yhteinen leiripäivä, mikä näkyy tuloksissakin. Nyt on tehtävä töitä tekniikka- ja välinepuolella, Niemelä kertasi joukkueen tulevista suunnitelmista.

Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix:n seuraavat osakilpailut hypätään Japanin Hakubassa 26.-27.8.2011.

Tuloskooste
Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011
14.8.2011 Einsiedeln SUI, HS 117
1. Kamil Stoch POL 137.0
2. Thomas Morgestern AUT 133.5
3. Rune Velta NOR 126.5
28. Anssi Koivuranta 109.5
32. Jarkko Määttä 106.5
37. Kalle Keituri 103.2
44. Olli Muotka 92.2

Kai Kovaljeff  karsiutuivat kilpailusta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKalle Keituri

Tiedot

Anssi Koivuranta

Tiedot

Olli Muotka

Tiedot