Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pasi Ikoselle MM-pitkän matkan hopeaa

 

Pasi Ikoselle MM-pitkän matkan hopeaa


Pitkä matka toi suuria haasteita, mutta myös onnistumisia suomalaissuunnistajille. Päivän ehdottomiin suomalaisonnistujiin kuuluu Pasi Ikonen, joka sijoittui haastavalla MM-pitkällä matkalla hopealle.

– Alussa vähän takelteli, mutta sain homman haltuun. Nautin suunnistuksesta. En tiennyt, että noin hyvin menisi, Ikonen kertoi.

Ikosen edelliset henkilökohtaiset MM-mitalit ovat kymmenen vuoden takaa vuodelta 2001, jolloin hän otti hopeaa sprintissä ja voitti pikamatkan maailmanmestaruuden.

– Nyt oli paljon pelissä. Edellisestä mitalista on kymmenen vuotta, ja tiesin, että on kiire, jos meinaan vielä voittaa.

Päävalmentaja Juha Taini oli erittäin tyytyväinen Ikosen hopeaan. Tainin mukaan miesten henkilökohtainen mitali on ollut vaikeimmin saavutettavissa oleva asia.

– Mitali oli yllätys, vaikka tiesin, että kapasiteettia löytyy. Keskimatkalta mitali, edes kulta, ei olisi ollut yllätys, Taini kertoi.

Kultaa otti odotetusti isäntämaa Ranskan Thierry Gueorgiou. Eroa Ikoseen jäi liki neljä ja puoli minuuttia. Tero Föhr oli yhdeksäs ja Jonne Lehto 25. Tero Föhr ei kommentoinut kisaansa.

– Tämä oli se, mikä vielä puuttui, Gueorgiou totesi voitostaan.

Naisten päivä ruotsalaisten

Naisissa päivän parasta antia esitti Anni-Maija Fincke, joka oli kuudes lähes 12 minuuttia voittajalle jääneenä.

– Taistelua alusta asti, halusin vain pois. Sprintti painoi jaloissa, Fincke kertoi.

Merja Rantanen oli kahdeksas. Täysin ennen ykkösrastia eksynyt Suomen ykköstykki Minna Kauppi sen sijaan keskeytti jo kisan alussa tehtyään valtavan virheen ykkösvälillä.

Rantanen oli tyytyväinen selätettyään pitkän matkan peikkonsa.

– Positiivista oli, että sain pidettyä pääni kasassa, vaikka fyysisesti oli täysin löysä päivä, Rantanen sanoi.

– Naisilla kisa meni vähän valjusti. Eilisen sprintin jälkeen kuudes sija on Finckelle ihan ok. Merja Rantasella tämä taas oli paras sijoitus, jonka hän on tehnyt pitkällä matkalla, Taini muistutti.

Kultaa naisissa otti Ruotsin Annika Billstam, hopeaa Tsekki Dana Brozkova ja pronssia myös sprintistä mitalin ottanut Ruotsin Helena Jansson.

SSL:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Minna Kauppi

Tiedot