Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Minna Nikkanen loukkasi kätensä

 

Minna Nikkanen loukkasi kätensä


MM-kilpailut ja kausi ohi

Seiväshyppääjä Minna Nikkanen on loukannut vasemman käden peukalonsa yleisurheilun MM-kilpailujen valmistautumisleirillä Etelä-Koreassa. Suomen maajoukkueen kanssa Mokpossa leireilemässä olleen Nikkasen vamma vaatii leikkaushoitoa, mikä tarkoittaa sitä että Someron Esan hyppääjän MM-kilpailut jäävät väliin ja kausi on ohi.

- Minna teki lauantaiaamuna hänelle täysin normaalia telinevoimisteluharjoitusta, jossa rekillä tehdään vauhtijättiläisiä. Kesken suorituksen hänen otteensa takertui tankoon ja peukalo vääntyi kivuliaasti, kuvailee tilanteessa välitöntä ensiapua antanut Nikkasen valmentaja Jarno Koivunen.

Suomen joukkueen lääkäri Jari Syrjänen tutki vamman heti harjoituspaikalla ja järjesti Nikkasen välittömästi röntgenkuviin paikalliseen sairaalaan.

- Nikkasen vasemman peukalon nivelside on täysin poikki, mutta muita liitännäisvammoja ei kuvissa havaittu. Vamma on hyppääjän alakädessä ja estää seipään puristamisen, minkä vuoksi kilpaileminen Daegussa on mahdotonta. Vamma vaatii leikkaushoitoa, mutta on kuitenkin sen verran lievä, että valmistautuminen kauteen 2012 voi alkaa Minnan osalta normaalisti myöhemmin tänä syksynä", Syrjänen kertoo.

Hyppääjä itse toteaa luonnollisesti olevansa äärimmäisen pettynyt tilanteeseen.

- Tajusin aika nopeasti että nyt sattui pahasti. Olen tehnyt saman liikkeen satoja kertoja aiemmin ilman mitään ongelmia. Kyseessä oli puhdas tapaturma, jollaista on vaikea ennakoimalla välttää.

- Pettymys on suuri, koska tällä kaudella loppukesään oli satsattu paljon ja sopeutuminen Koreaan oli sujunut erittäin hyvin. Nyt en pääse mittaamaan nousussa ollutta kuntoani enää tänä kesänä. Kestää jonkin aikaa ennen kuin tällaisesta pääsee yli, mutta pitää yrittää kääntää katse mahdollisimman nopeasti huipputärkeään kesään 2012, jolloin edessä ovat Helsingin EM-kotikisat ja Lontoon olympialaiset, Nikkanen sanoo.

Nikkanen matkustaa Mokposta jatkohoitoon Suomeen heti, kun hänen paluulentonsa saadaan järjestettyä.

SUL:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle