Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hurja yritys vei Mikko Eskelisen hiekoille GT3 EM Slovakiassa

 

Hurja yritys vei Mikko Eskelisen hiekoille GT3 EM Slovakiassa


Slovakiassa ajettu rata-autoilun GT3-luokan EM-sarjan yhdeksäs osakilpailu päättyi jyväskyläläisen Mikko Eskelisen, 39, osalta ennen kuin se oli ehtinyt kunnolla alkamaan. 22 lähtöruudusta matkaan startannut ja 10 minuutin huikean kilvanajon jälkeen jo 13. sijalla ollut Eskelinen ajautui ulos radalta yrittäessään päästä kanssakilpailijastaan ohitse. Ulosajossa Eskelisen ohjastama Ford GT kilpuri juuttui rataa reunustaneeseen hiekkaan ja leikki jäi pakotetusti kesken.

Suomalaisella sisulla heikosta lähtöruudusta (22) Slovakian 5,9 kilometrin mittaisella radalle startannut Eskelinen päätti ennen kilpailua näyttää todellista osaamistaan. Uhkarohkea lähtö palkittiin heti uskomattomalla 12. kanssakilpailijan ohituksella kunnes lähtösuoran jälkeisessä mutkassa tie kävi liian ahtaaksi ja suomalaiskuskin matka jatkui hiekkaesteiden kautta takaisin radalle. Rytäkässä peltiä kolisi ja hiekkaa lensi sen verran, että seitsemän kanssakilpailijaa pääsi hänen ohitseen.

Tielle päästyään "kaikki tai ei mitään" -asenteella matkassa ollut Eskelinen puristi uudestaan ratista ja pääsi kymmenessä minuutissa jälleen kuudesta kanssakilpailijasta ohitse. Matka kuitenkin päättyi kun 12. sijalla ollut kilpakumppani blokkasi suomalaiskuskin tien ja välttääkseen yhteentörmäyksen Eskelinen oli pakotettu tekemään refleksinomaisen väistöliikkeen, jonka seurauksena hän ajautui ulos radalta ja juuttui hiekkaesteeseen.

– Aamun heikon aika-ajon jälkeen päätin riisua silkkihansikkaat ja ajaa aggressiivisemmin kuin koskaan aikaisemmin. Saatuani täydellisen startin pääsin 9 kanssakilpailijasta ohitse kunnes ensimmäisessä mutkassa tuli ruuhkaa. Siitä toivuttuani ajoin jälleen ehkäpä paremmin kuin koskaan ja pääsin kuudesta kanssakilpailijasta ohitse. Seuraava, ehkäpä liiankin rohkea ohitusyritykseni kostautui siten, että kanssakilpailija blokkasi ajolinjani ja välttääkseni yhteentörmäyksen ajauduin ulos radalta. Harmillisesti kilpuri jäi hiekkaan jumiin ja leikki jäi kesken, Eskelinen kertaa kilpailupäivänsä tapahtumia.

– Auto on teknisesti ehjä eikä saksalaisella Fischer Racing tiimilläni ole muuta tehtävää kuin pudistaa auto runsaasta irtohiekasta. Huomenna startataan lähtöruudusta 12 ja uskon tanskalaisen tallitoverini Christoffer Nygaardin tuovan puolen tunnin ajon jälkeen auton minulle hyvällä sijalla. Sitten päätän lähdenkö hakemaan jättipottia eli palkintokoroketta vai yritänkö varmistella toivottavasti koko kilpailukauden parhaimpia EM-pisteitä, Eskelinen pohdiskeli.

Tunnin mittaisen kilpailun voittoon ajoi Dominik Baumann ja Brice Bosi. He olivat 9,694 sekuntia sarjajohtoaan huikeasti vankistanutta Federico Leo ja Francesco Castellaccia nopeampia. Paras suomalainen oli Petri Lappalainen, joka yhdeksänellä sijallaan kotiutti kaksi arvokasta EM-pistettä.

Lopputulokset FIA GT3 Slovakia, 9/12 osakilpailu:
1. Dominik Baumann & Brice Bosi, Mercedes-Benz SLS AMG GT3, 1:01:50.295
2. Federico Leo & Francesco Castellacci, Ferrari 458 Italia, +9.694sek
3. Csaba Walter & Claudia Hürtgen, BMW Z4 GT3, +14.251sek
---
9. Petri Lappalainen & Jan Heylen, Porsche 911 GT3 R, 1:03:21.624
kesk. Mikko Eskelinen & Christoffer Nygaard, Ford GT, ulosajo
kesk. Markus Palttala & Martin Matzke, Ford GT

FIA GT3 EM-sarjatilanne 2011 9/12 osakilpailua:
1. Francesco Castellacci & Federico Leo, 97 pistettä
2. Maxime Martin & Gael Lesoudier, 81 pistettä
3. Enzo Ide & Gregory Franchi, 75 pistettä
4. Abdulaziz Al Faisal & Edward Sandstroem, 73 pistettä
5. Jeroen den Boer & Hoevert Vos, 67 pistettä
---
18. Jan Heylen & Petri Lappalainen 12 pistettä
20. Mikko Eskelinen & Christoffer Nygaard, 7 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle