Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomelle kolmaskin voitto Hollannista

 

Suomelle kolmaskin voitto Hollannista


Suomen lentopallomaajoukkueen valmistautuminen syyskuun EM-kisoihin sujuu mainiosti. Suomi kohtasi Hollannin kolme kertaa ja tuloksena oli kolme voittoa. Viimeinen peli lauantaina Forssassa päättyi isännille 3-1 (25-20, 20-25, 25-20, 25-18).

Suomen päävalmentaja Daniel Castellani jatkoi pelaajien testaamista EM-kisoja ajatellen ja otti nyt Jari Tuomisen avauskokoonpanoon toiseksi yleispelaajaksi Olli Kunnarin rinnalle. Tuominen kiitti kunniasta ja pelasi hienon ottelun.

- Tuomisen esitys ei tietenkään yllättänyt. Tiedän että hän on mennyt kesän aikana paljon eteenpäin, Castellani sanoi.

Suomen aloitusseitsikossa pelasivat muuten tutut nimet, passarina Mikko Esko, hakkurina Mikko Oivanen, liberona Pasi Hyvärinen sekä keskitorjujina Matti Oivanen ja Jukka Lehtonen.

Pelin kuluessa Tuomas Sammelvuo tuli Kunnarin tilalle ja Jesse Mäntylä pääsi näyttämään liberon taitojaan. Myös Toni Kankaanpää pelasi osan ottelusta yleispelaajana.

- Tämä oli tasainen peli. Meidän pelaamisemme menee koko ajan eteenpäin, tyytyväinen Castellani sanoi.

Mikko Oivanen nakutteli 16 pistettä, Tuominen ja Kunnari 10 sekä Lehtonen 9 pistettä.

Suomella on ollut leiritysvahvuudessa tällä viikolla 16 pelaajaa, mutta pikku hiljaa karsitaan pelaajia pois. Castellani kertoi, että kolmesta hakkurista Olli-Pekka Ojansivu putoaa nyt pois. Mikko Oivanen ja Urpo Sivula pysyvät mukana joukkueessa.

Suomen yleispelaajista Antti Siltala, Olli Kunnari ja Tuomas Sammelvuo voivat olla jo aika varmoja EM-kisapaikastaan. Sen sijaan Matti Hietanen, Jari Tuominen ja Toni Kankaanpää joutuvat vielä jännittämään kisapaikkansa puolesta. Yksi heistä joutuu jäämään pois lopullisesta EM-kisajoukkueesta.

Hollannin valmentaja Edwin Benne oli pettynyt kolmeen tappioon.

- Pelasimme tänään parhaalla kokoonpanollamme. Alku oli aika tasaista, mutta meidän esityksemme ei vielä riitä Suomea vastaan, Benne myönsi.

Ensi viikolla Suomi jatkaa valmistautumista EM-kisoihin neljän maan turnauksessa Mariborissa, Sloveniassa. Torstaina Suomi kohtaa Iranin, perjantaina Slovenian ja lauantaina Slovakian.

Maajoukkueen valmistautumisjakson päättävät kaksi maaottelua myös EM-kisoihin selviytynyttä Viroa vastaan. Lauantaina 3.9. pelataan Kokkolassa ja sunnuntaina 4.9. Seinäjoella.

Itävallan ja Tshekin EM-kisat alkavat 10.9. jolloin Suomi kohtaa Innsbruckissa Ranskan. Samassa alkulohkossa ovat myös Italia ja Belgia.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle