Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Simo Muhosella uskomaton nousu Kartingin Lahden osakilpailun finaalissa

Veikkausvinkit

 

Simo Muhosella uskomaton nousu Kartingin Lahden osakilpailun finaalissa


Ohitti 26 kanssakilpailijaa

Nuori säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, teki miesmuistiin Kartingin SM-sarjan historian yhden huikeimmista suorituksista ja 26 kierroksen aikana ohitti 26 kanssakilpailijaansa. Epäonnisten alkuerien jälkeen finaalin viimeisestä lähtöruudusta (34) startannut KF3-luokan hopeamies päätyi lopulta kahdeksannelle sijalle.

Aika-ajoissa lievästi epäonnistunut ja ensimmäisessä alkuerässä teknisellä lipulla keskeyttämään joutunut sekä toisessa ketjujen irtoamisen seurauksena toisen keskeytyksen kokenut Muhonen pureskeli vauhtipurkkaa siinä määrin, että finaalin viimeinen lähtöruutu, 34, mahdollisti vain suurella riskillä ajamisen. Muhonen teki yhden autourheilu-uransa huikeimmista nousuista ja lunastaa sitä kautta hänelle asetettuja odotuksia.

- Ensimmäisen alkuerän kolarissa hukkasin autoni keulapuskurin ja tuomaristo liputti minut pois radalta. Toisessa alkuerässä sattuneessa toisessa kolarissa ketjut putosivat rattailta ja jouduin jälleen laulukuoroon. Finaalin viimeinen lähtöruutu tarkoitti sitä, ettei minulla ollut enää mitään hävittävää, joten otin kaiken ilon ajamisesta ja nousin hyvin kohti kärkeä. Vaikka matka loppui kesken, olen silti tyytyväinen kahdeksanteen sijaan, Muhonen kertoo.

Huolimatta kahdeksannesta sijasta ja sen tuomista SM-pisteistä Muhonen tipahti kolmanneksi kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua. Huomioitavaa on myös se, että viimeisen osakilpailun jälkeen jokaiselta kuljettajalta jätetään lopullisiin pisteisiin huomioimatta kaksi huonointa sijoitusta. Näin ollen Muhosella on sarjan kolmannesta sijasta huolimatta erinomaiset mahdollisuudet kilpailukauden tavoitteeseensa eli SM-kultaan.

Huomenna sunnuntaina ajetaan kilpailukauden kahdeksas osakilpailu.

Kartingin KF3-luokan SM-sarjan epäviralliset SM-pisteet 7/10 osakilpailua:
1. Pasi Pukema, Haase Vortex, 143 pistettä
2. Jussi Kuusiniemi, Tony Kart Vortex, 126 pistettä
3. Simo Muhonen, Birel Parilla, 120 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle