Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi-Ruotsi-maaottelussa mitellään tänä vuonna myös puhtaan urheilun puolesta

Veikkausvinkit

 

Suomi-Ruotsi-maaottelussa mitellään tänä vuonna myös puhtaan urheilun puolesta


Suomen ja Ruotsin kohdatessa myös reilu peli on ollut aina tärkeää. Puhtaan urheilun teema on vahvasti esillä yleisurheilun kärkinimien kohdatessa tämän vuoden Suomi-Ruotsi-maaottelussa.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat Helsingin Olympiastadionilla 9.-10.9. Yleisurheilumaaottelulla on pitkät perinteet: ensimmäinen maaottelu käytiin vuonna 1925 Helsingin Eläintarhan kentällä. Tuolloin kentällä kilpailivat vain miehet, ja naiset tulivat mukaan samaan maaotteluun vuonna 1964.

Maaottelussa toteutetaan tänäkin vuonna Tähtien Taisto -hyväntekeväisyysjuoksu, jossa viihdemaailman huiput ottavat mittaa toisistaan 100 metrin juoksussa. Juoksijat solmivat piikkarinsa kultaisilla kengännauhoilla puhtaan urheilun puolesta.

- Yhteisten pelisääntöjen noudattaminen kuuluu urheiluun. Urheilutoimittajana olen ehdottomasti sitä mieltä, että ainoastaan puhdas urheilu on oikeaa urheilua. Siksi olen mielelläni tukemassa antidopingtyötä, urheilutoimittaja Inka Henelius toteaa.

Urheilijat pääsevät testaamaan dopingtietämystään

Puhtaan urheilun teema näkyy tapahtumassa sekä kilpailijoille että katsojille. Puhtaasti paras -ohjelma esittäytyy urheilijoille kisahotellin esittelypisteellä, jossa urheilijat voivat muun muassa testata tietonsa puhtaasta urheilusta. Kaikki katsojat ja urheilijat haastetaan myös allekirjoittamaan suurvetoomus puhtaan urheilun puolesta.

- SUL haluaa nostaa puhtaan urheilun komeasti esiin tässä kansainvälisessä ja silti kotoisassa maaottelussa. Tämä on osa SUL:n pitkäjänteistä dopingin vastaista työtä, Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Kari Saarinen sanoo.

- On hienoa, että Suomi haastaa rakkaan naapurimaan nyt myös reilussa pelissä. Maaottelu puhtaassa urheilussa päättyy toivottavasti tasapeliin eli kauttaaltaan reiluun menoon tässä perinteikkäässä yleisurheilutapahtumassa, Suomen Antidopingtoimikunta ADT:n pääsihteeri Pirjo Ruutu sanoo.

Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja ja sen tehtävänä on nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin. Puhtaasti paras -vetoomuksen voi allekirjoittaa osoitteessa www.puhtaastiparas.fi.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle