Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi avasi Sloveniassa voitokkaasti

 

Suomi avasi Sloveniassa voitokkaasti


Suomen lentopallomaajoukkue aloitti kansainvälisen Mikasa Cup 2011 -kutsuturnauksen Slovenian Mariborissa voittamalla Iranin lukemin 3-1 (25-27, 25-22, 29-27, 25-18). Vastustajasta ei ennakolta kovin paljon tiedetty, mutta kova joukkue oli kyseessä, josta kertoo myös Iranin maajoukkueen world ranking mikä on 19., kun Suomen vastaava on 25.

Argentiinalais-italialaisen Julio Velascon valmentama Iran valmistautuu syyskuun lopussa Teheranissa pelattavaan Aasian mestaruusturnaukseen. Edellisissä Aasian mestaruusturnauksessa vuonna 2009 Iran sijoittui toiseksi hävittyään finaalissa Japanille. Nykyisessä maajoukkueessa on myös jokun verran samoja kasvoja kuin vuonna 2009 Rio de Janeirossa sotilaiden maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa.

Suurin osa joukkueen avainpelaajista edustaa seuratasolla iranilaista Paykania, joka on osallistunut kotimaansa sarjan lisäksi seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnaukseen. Vuonna 2010 Dohassa järjestetyssä turnauksessa Paykan sijoittui kolmanneksi italialaisen Trentinon ja puolalaisen Skra Belchatowin jälkeen.
Suomi aloitti ottelun hyvin johtaen lähes koko ensimmäisen erän ajan, mutta erän loppupuolella ote vähän herpaantui ja Iran tuli takaata ohi ja vei voiton jatkopallojen jälkeen. Kolmessa seuraavassa erässä Suomen ote piti paremmin erien alusta loppuun asti. Neljättä erää Iran johti alussa, mutta Suomi nousi rinnalle ja ohi muun muassa hakkuri Urpo Sivulan kolmen peräkkäisen ässäsyötön ansiosta.

Suomi pelasi lähes koko ottelun samalla seitsikolla, jossa passarina oli Mikko Esko, keskitorjujina Konstantin Shumov ja Matti Oivanen, yleispelaajina Tuomas Sammelvuo ja Olli Kunnari, hakkurina Urpo Sivula ja liberona Pasi Hyvärinen. Vaihtopelaajista käytettiin vain Matti Hietasta, joka kävi välillä tuuraamassa Sammelvuota. Suomen parhaat pistemiehet olivat hakkuri Sivula 21 pistettä (+10) sekä yleispelaajat Kunnari 17 pistettä (+8) että Sammelvuo 14 pistettä (+7). Myös keskitorjuja Shumov pelasi erittäin hyvän ottelun torjuen 4 pistettä ja hyökäten 89% tehoilla. Shumovin saldo oli 13 pistettä ilman virheitä, eli teholukemakin oli +13. Suomen joukkuesta poskiontelon tulehduksesta kärsinyt Pasi Hyvärinen oli jo pelikuntoinen, mutta viime viikon Hollanti-otteluissakin lepuutettu Antti Siltala pysyi edelleen sivussa kokoonpanosta. Siltaa vaivaa reisilihas, mutta ongelma ei ole vakava.

Turnaus jatkuu lauantaihin asti. Huomenna perjantaina vastaan asettu isäntämaa Slovenia (Suomen aikaa klo 20:00) ja perjantaina Slovakia (Suomen aikaa 17:00).

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle