Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo ihmeissään Indianapolisin radan oudon pinnan kanssa

 

Ajo ihmeissään Indianapolisin radan oudon pinnan kanssa


Indianapolisin MotoGP-radalla USA:ssa ensimmäistä kertaa kilpaileva Niklas Ajo oli 125-kuutioisten luokan perjantain harjoitusten 21. nopein kuljettaja.
Ajo, 17 avasi kauden yhdennentoista MM-osakilpailuviikonvaihteen lukemin 1.53,568, jotka syntyivät jälkimmäisessä ja jo yli 30 asteen kuumuudessa ajetussa harjoituksessa. Hän oli ensimmäisessä treenissä 15:s vajaan kymmenyksen huonommalla ajalla.
- Aamu kulki kaikin puolin ihan hyvin, vaikka pito oli silloinkin surkea. Toisessa treenissä ei vain oikein löytynyt sitä uskallusta puristaa tuollaisella ja todellakin oudolta tuntuneella pinnalla, kertoi Ajo.
Pomppuisena aiemmin tunnetun Indianapolisin 4,2 kilometrin mittaisen radan uusi asfalttipinta mutkien 5 ja 16 välillä kirvoitti kuljettajat MotoGP-luokan tähtiä myöten varsin rajuunkiin kritiikkiin. Pinnan laatu jää kauas eurooppalaisesta tasosta.
- Tuo uusi asfaltti on todellakin jotain aivan ihmeellistä. Vastaavaa ei ole ainakaan minulle vielä koskaan osunut kohdalle. Ja tuskin osuu jatkossakaan. Lisäksi rata oli tosi likainen, luonnehti Ajo.
Helteisen perjantain ylivoimaisesti kiireisin kuljettaja oli MM-sarjaa johtava ja Indyn voittoa puolustava espanjalainen Nicolas Terol ajalla 1.49,381.
Terol kukisti häntä sarjassa enää 12 pisteen päässä vaanivan ja harjoituksista toiseksi parasta vauhtia pitäneen ranskalaisen Johann Zarcon 0,774 sekunnilla. Ajon ero kärkeen oli 4,187 sekuntia.
Indyn lauantain ohjelmassa ovat kolmannet vapaat harjoitukset ja aika-ajo.

Indianapolis, USA.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 11/17 MM-osakilpailun perjantain harjoitusten parhaat ajat (kahden harjoituksen yhdistetty tuloslista):
1. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 1.49,381
2. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 0,774
3. Alberto Moncayo Espanja, Andalucia Banca Civica Aprilia + 0,775
4. Sergio Gadea Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 0,937
5. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 1,197
6. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 1,391
8. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,728
10. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 2,008
21. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 4,187
22. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 4,231

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle