Niklas Ajo viidenteen riviin Indianapolisissa

Niklas Ajo starttaa lähtöruudusta 15 sunnuntaina Indianapolisin radalla ajettavaan 125-kuutioisten luokan MM-osakilpailuun. Aprilia-pyörällä kilpailevan Ajon nopein kierros kulki kauden 11. osakilpailun aika-ajossa lukemin 1.50,604, mikä merkitsi 1,5 sekunnin parannusta harjoitusaikaan.
Ajolta, 17, jäivät kovimmat kierrokset ajamatta, sillä hän kaatui vajaat viisi minuuttia ennen aika-ajon loppua oltuaan siinä vaiheessa sijalla 12.
- Vasen olkapää kävi pois paikaltaan, mutta nyt kaikki on kunnossa ja olen valmis sunnuntain kilpailuun, vahvisti Ajo.
Ajo kaatui iskeydyttyään Efren Vazquezin ja Johann Zarcon kantaan 4,2 kilometrin mittaisen radan ensimmäisissä mutkissa.
- Tavallaan outo tilanne. Pyörä lähti alta kun koskin vähän jarrua. Saattaa olla, että hain siinä tilanteessa linjaa ehkä liikaa vasemmalta.

”Pyörä on sairaan nopea”

Ajo kohensi heti aamun harjoituksissa perjantain parastaan 1,4 sekunnilla. Vauhti nousi kuitenkin vielä tuntuvasti aika-ajossa.
- Aamulla oli ongelmia kiihtyvyyden kanssa, mutta aika-ajossa pyörä oli jo todella hyvä. Se oli sairaan nopea!
- Luulen, että olisin pystynyt kohentamaan edelleen aikaani ilman tuota kaatumista. Ajoin yksin parhaan aikani, jatkoi Ajo.
Paalupaikalle pauhasi MM-sarjaa johtava ja Indyn voittoa puolustava espanjalaiskuljettaja Nicolas Terol lukemin 1.48,199. Terol kukisti edellisen osakilpailun Brnossa voittaneen saksalaisen Sandro Cortesen peräti 0,720 sekunnilla.
Eturivin kolmanteen lähtöriviin rullaa Terolia 12 MM-pisteen päässä vaaniva ranskalainen Zarco, joka taipui Corteselle 20 tuhannesosalla. Ajon ero kärkeen oli 2,405 sekuntia.

Indianapolis, USA.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 11/17 MM-osakilpailun aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: