Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi päätti turnauksen voittoon

 

Suomi päätti turnauksen voittoon


Suomen lentopallomaajoukkue päätti Mikasa Cup 2011 -turnauksen lauantaina Mariborissa Slovakiaa vastaan. Ottelu päättyi Suomen 3 - 1 (25-21, 23-25, 31-29-, 25-10) voittoon. Suomen tavoin EM-kisoihin valmistautuva Slovakia voitti tänä kesänä Eurooppaliigan ja pelasi myös Maailmanliigan karsintoja Kanadaa vastaan, joten vastustaja oli kovaa luokkaa, vaikka tässä kutsuturnauksessa olikin lopulta tyytyminen jumbosijaan.

Suomi aloitti ottelun seitsikolla Mikko Esko, Mikko Oivanen, Jukka Lehtonen, Matti Oivanen, Matti Hietanen, Olli Kunnari ja Pasi Hyvärinen. Ottelun aikana Daniel Castellani käytti välillä Hietasen paikalla Tuomas Sammelvuota. Myös Eemi Tervaportti, Konstantin Shumov ja Urpo Sivula saivat hieman peliaikaa.
Suomen kannalta ottelun positiivisimpiin asioihin kuului Maailmanliigan pistepörssin voittaneen hakkuri Mikko Oivasen paluu pelaavaan kokoonpanoon vatsalihasongelman vuoksi huilattujen Iran- ja Slovenia-pelien jälkeen. Oivanen palasi pelaavaan kokoonpanoon totutun tehokkaasti, sillä mies takoi joukkueen korkeimman pistemäärän 21 pistettä (+11).

- Olimme tänään kokonaisuutena katsoen parempia kuin aiemmissa peleissä täällä. Syöttömme toimi paremmin ja se auttoi osaltaan palauttamaan torjunta-puolustuspelaamisemme normaalille hyvälle tasolle, kommentoi Castellani.

- Kokonaisuutena tämä oli hyvä turnaus valmistautumistamme ajatellen. Pelaajista olen erittäin tyytyväinen hakkureiden pelaamiseen. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Urpo Sivula hyvin ja kolmannessa pelissa oli hienoa nähdä Mikko Oivasen olevan jälleen hyvässä pelikunnossa. Tämä oli myös hyvä paikka testata mm. Jukka Lehtosta ja Matti Hietasta. Aina on hyvä voittaa, mutta tappiotkin ovat joskus opettavia. Uskon, että otimme Slovenia-pelistä oppia tulevaa vartten. Se osoitti hyvin mitä meidän pitää vielä parantaa ennen EM-turnausta, pohti Castellani.

Suomen lopullinen sijoitus turnauksessa ratkeaa vasta Slovenia - Iran -iltapelin jälkeen. Suomen joukkue matkustaa kotimaahan sunnuntaina ja valmistautuminen EM-turnaukseen jatkuu ensi viikolla Kuortaneella. Lisäksi ensi viikonloppuna on ohjelmassa harjoituspelit Viroa vastaan Kokkolassa ja Seinäjoella.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle