Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo Motorsportin Zarco eturiviin Indianapolisissa

 

Ajo Motorsportin Zarco eturiviin Indianapolisissa


Suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajat lähtevät hyvistä asemista sunnuntaina Indianapolisin radalla USA:ssa ajettavaan 125-kuutioisten luokan kauden 11. MM-osakilpailuun. MM-pisteissä toisena oleva Johann Zarco ajoi aika-ajossa kolmanneksi ja Danny Kent uransa toistaiseksi parhaalla suorituksella viidenneksi.
Zarcon Avant-AirAsia-Ajo -tiimikavereista Efren Vazquez oli seitsemäs ja Zulfahmi Khairuddin 19:s. Red Bull Ajo Motorsport -tiimissä Kentin rinnalla kilpaileva ja tällä kaudella jo yhden osakilpailun voittanut Jonas Folger sijoittui aika-ajossa kahdeksanneksi.
- Kilpailusta tulee taatusti todella haastava, sillä tämä rata syö siksi rajusti renkaita. Renkaat alkavat olla todennäköisesti loppu jo kisan puolivälin tuntumassa, ennakoi tallipäällikkö Aki Ajo.

”Sopeutuvat pärjäävät spesiaaliviikonloppuna”

Indianapolisin 4,2 kilometrin mittaisen radan uusi päällyste on saanut osakseen paljon kritiikkiä kuljettajilta, eikä suinkaan syyttä.
- Amerikkalainen asfaltti ei ole laadultaan eikä toteutukseltaan eurooppalaista tasoa. Asfaltti on hirmu likainen ja kilpailussa on oltava erittäin tarkkana ajolinjan kanssa, sillä sen ulkopuolella on tosiaankin liukasta. Tämä on spesiaaliviikonloppu, jolloin töitä on jouduttu tekemään eri tavalla. Sopeutuvat pärjäävät, sanoo Ajo.
Myös Zarcon ajotyyli kaipaa muutosta kisapäivää silmälläpitäen.
- Zarcon ajotyyli on ollut vielä vähän liian aggressiivinen. Se syö rengasta, heijastuu kierrosaikaan ja vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan.

Kent on tarttunut tilaisuuteensa

Derbillä kilpaileva Zarco on sijoittunut kolmessa edellisessä osakilpailussa toiseksi. Tähtäin on taas podiumilla, jonne myös Kent omaa onnistuessaan täydet mahdollisuudet - ensimmäistä kertaa urallaan.
Kentin käyttöön vapautui Bronossa ajetussa edellisessä osakilpailussa RSA-pyörä, jolla hän kilpailee myös Indyssä. Folger ajaa nyt vuorostaan vanhemman mallisella Aprilia RSW:llä.
- Kent on tarttunut tilaisuuteensa ja toivotaan, että linja jatkuu yhtä nousujohteisena. Kyseessä on nuori kuljettaja, jonka ajotyyli kaipaa hiomista. Potentiaalihan hänessä on tolkuttomasti, vakuuttaa Ajo.
Folgerilla on hänelläkin edessään näytönpaikka.
- Pyörän vaihtuminen toi Folgerille varmasti pientä nälkää, mikä oli tarkoituskin. Odotan, että Folger tekee kotiläksynsä ja vie myös jokaisen tehtävän loppuun asti, muotoilee Ajo.
Paalupaikan vei nimiinsä Indyn voittoa puolustava ja MM-sarjan johtopaikkaa 12 pisteen erolla Zarcoon nähden pitävä espanjalainen Nicolas Terol ajalla 1.48,199. Zarco jäi hänestä 0,740 sekuntia.
Kaksikon väliin kiilasi edellisen osakilpailun Tshekissä voittanut saksalainen Sandro Cortese 20 tuhannesosaa Zarcon edellä. Kentin ero kärkeen oli 1,057 sekuntia.
Terolin kohtaloksi koitui kaksi viikkoa sitten Brnossa keskeytys Aprilia-pyörän tekniikan petettyä. Hänen viikonvaihteensa ei ole sujunut tältä osin ongelmitta Indianapolisissakaan.
- MM-sarjassa ajetaan nyt viimeistä kautta 125-kuutioisilla pyörillä ja se on tässä tilanteessa realismia, että osia saadaan koko ajan huonommin ja lisäksi niiden laatu vaihtelee. Se voi osua kenen tahansa kohdalle, muistuttaa tallipäällikkö Ajo.

Indianapolis, USA.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 11/17 MM-osakilpailun aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
  1. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 1.48,199       
  2. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 0,720
  3. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 0,740
  4. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 0,792
  5. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,057
  6. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 1,125
  7. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 1,291
  8. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,409
15. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia 2,405
19. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 3,033

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot