Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix käynnistyi Oberwiesenthalissa

Veikkausvinkit

 

Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix käynnistyi Oberwiesenthalissa


Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix 2011 alkoi viikonloppuna 27.-28.8.2011 Saksan Oberwiesenthalissa. Lauantain gundersen-kilpailu sujui suomalaisittain perushyvin suorituksin. Janne Ryynänen sijoittui mäkiosuuden jälkeen 13:nneksi, pitäen sijoituksen myös hiihtomatkalla. Mikke Leinosen mäkiosuuden suoritus jäi vielä hänen parhaasta, mutta hiihtotekniikan kehittymisen myötä häneltä odotetaan pistesijoille nousemista. Sunnuntaina kilpailu käytiin testivaiheessa olevalla Penalty race-kilpailumuodolla, josta jäi haastavien olosuhteidenkin vuoksi vielä monta kysymysmerkkiä.

Penalty Race-kilpailussa mäkiosuudella ei ole käytössä tuulikertoimia, eikä tuomareiden arvostelupisteitä. Alastulorinteeseen on määritelty sektorit, joiden perusteella hiihto-osuudelle määräytyy mahdolliset sakkokierrokset. Oberwiesenthalin HS 106-mäessä sadan metrin ylittäneet lähtivät ladulle ilman sakkokierroksia ja mitä kauemmaksi siitä hyppääjä jäi ylämäkeen, sitä enemmän sakkokierroksia. Mikäli hyppääjälle kertyy Penalty racessä enemmän kuin 6 sakkokierrosta, kilpailija jää ulos hiihto-osuudelta.

Sunnuntain kilpailu käytiin Oberwiesenthalissa tuulisissa olosuhteissa, ja kun kesä GP:llä ei ole karsintaa, kilpailuun osallistui 65 kilpailijaa ja niin varsinainen Penalty race-kilpailukierros venyi liki kahden tunnin mittaiseksi.  Suomen Janne Ryynänen onnistui vielä koekierroksella venyttämään hyppynsä 97 metriin, mutta kilpailusuoritus jäi todella epäonnisten tuuliolojen vuoksi 83 metriin ja sakkokierroksia kertyi liikaa, seitsemän. Ryynänen ei siis osallistunut hiihto-osuudelle. Samankaltaisen kohtalon koki lauantain kilpailun voittanut Saksan Eric Frenzel, jonka hypyn mitta jäi 90 metriin ja hiihtomatkaan lisättiin 4 sakkokierrosta. Frenzel sijoitus oli lopulta 20. Kilpailun voiton vei mäkiosuuden jälkeen kärkiryhmässä, jolla ei ollut sakkokierroksia, startannut Saksan Johannes Rydzek ylitettyään maaliviivan lähes puoli minuuttia ennen samaan aikaan hiihto-osuudelle lähtenyttä Norjan Jan Schmidiä.

Suomen joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen oli harmissaan vaikean kilpailupäivän jälkeen.
- Kyllä tästä Penalty race-kilpailumuodosta jäi vielä paljon kysymysmerkkejä. Kun olosuhteet ovat näin vaihtelevat, tuulet venyttävät mäkiosuuden liian pitkäksi. Toisaalta talvella on sitten karsinta kilpailuun, mikä on hyvä. Sopivaa tuuliväliä haettiin hyppyihin vaihtelevalla menestyksellä tänään, käytettiin puomilla ja takaisin sivuun monesti kun tuulikertoimia ei ole tasoittamassa eroja. Varsinaiseen hiihto-osuuteen kaivataan varmasti vielä selkeyttä. Kilpailun etenemistä sakkokierrosten kera on lähes mahdotonta seurata, tilanne selkenee vasta viimeisellä kierroksella, jota ennen sakkokierrokset on hiihdettävä, summasi Savolainen kilpailupäivän haasteista.

Savolainen oli kuitenkin luottavainen Janne Ryynäsen tilanteeseen ja toisaalta hiihtotekniikkaansa parantaneen Mikke Leinosen nousumahdollisuuksiin.
- Jannen tilanne on hyvä kokonaisuutena, pystyi eilen lauantaina tekemään hyvän tasaisen kilpailun. Tämä sunnuntai pitää nyt vaan jättää taakse ja keskittyä seuraavaan kilpailuun. Mikke Leinonen on parantanut hiihtoaan ja erityisesti hiihtotekniikkaansa, kun saadaan mies vielä tekemään omantasoisen suorituksen mäkiosuudella, on hänellä hyvät mahdollisuudet nousta pisteille, totesi Savolainen.

Tuloskooste
Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix 2011
27.8.2011 Oberwiesenthal GER HS 106/10,0km
1. Eric Frenzel GER 27.02,0
2. Bjoern Kircheisen GER +4,6
3. Johannes Rydzek GER +9,0
13. Janne Ryynänen +1.04,2
35. Mikke Leinonen +2.24,8
54. Eetu Vähäsöyrinki +3.49,5

Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix 2011
28.8.2011 Oberwiesenthal GER, Penalty race HS 106/10,0 km
1. Johannes Rydzek GER 25.26,2
2. Jan Schmid NOR +29,4
3. Bill Demong USA +32,0
51. Mikke Leinonen +3.49,9
54. Eetu Vähäsöyrinki +4.04,4
Janne Ryynänen ei mukana hiihto-osuudella.

Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix jatkuu 31.8.2011 Tsekin Liberecissä (HS 134/10,0 km).

Yhdistetyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Ryynänen

Tiedot

Eetu Vähäsöyrinki

Tiedot