Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Keskisalo kaukana finaalipaikasta

Veikkausvinkit

 

Keskisalo kaukana finaalipaikasta


Jukka Keskisalolle osui arvonnassa toinen erä, jonka muut juoksijat ovat Lukasz Parszczynski POL, Ezekiel Kemboi KEN, Ruben Ramolefi RSA, Tomas Tajadura ESP, Simon Ayeko UGA, Ali Ahmed Al-Amri KSA, Nahom Mesfin ETH, Bouabdellah Tahri FRA, Daniel Huling USA, Björnar Ustad Kristiansen NOR ja Hamid Ezzine MAR.

Toisen erän kärkeen säntäsi Ranskan olympiakakkonen ja Euroopan mestari Mahiedine Mekhissi-Benabbad, joka oli kertonut tiedotustilaisuudessa, että taannoinen Timanttiliigan nyrkkeilymatsi Mehdi Baalan kanssa lähensi heitä...QUgandan Jacob Araptany koikkelehti seuraavaksi kärkeen persoonallisella tyylillään, ja ensimmäinen tonni mentiin 2.54,10, eli ei kovaa. Araptany lisäsikin vauhtia, ja letka alkoi venyä. Saksan Steffen Uliczka kaatui takasuoran jälkimmäisellä kuivaesteellä, mutta lähti vielä epätoivoiseen yritykseen. Kun kolme kierrosta oli jäljellä, Araptany johti 10 metrin erolla Qatarin Abubaker Ali Kamaliin, joka kävi kesäkuussa voittamassa Tampereen Eliittikisoissa. Toisen kilometrin jälkeen kello näytti 5.26,12, eli vauhti parani tuntuvasti. Kellon kilkattaessa Kenian Richard Mateelong läheni esteet kulkimyyryä ylittänyttä Araptanya, joka painoi edelleen kaasua ja kuittasi erän otettuaan vielä kunnon loppukirin ajalla 8.18,58. Mekhissi-Benabbad oli toinen 8.23,71:lläö, ja Mateelong tyylitteli 8.23,76:een. Moldovan Ion Luchianov kiri aivan turhaan aikaan 8.23,88, sillä viidenneksi sijoittuneen Espanjan Victor Garcian aika oli jo 8.28,97. Keskisalon kannalta kovin edulliselta kuulostavia lukemia, silllä sitten mentiin jo päälle 8.30:n

Ramolefi lähti odotetusti vetämään toista erää, ja Keskisalo asettautui yhtä odotetusti jonon hännille. Tahri liimautui Ramolefin kannoille, ja Keskisalo oli kierroksen jälkeen viimeistä edellisenä, 7 - 8 metriä edellistä jäljessä. Vain Kristensen oli tässä vaiheessa Jukan takana. Kun kilometrin väliaika oli kärjelle 2.45,43, Keskisalo aloitti 8.30:n vauhtia. USA:n Daniel Hulingilla oli selvästi vaikeuksia 10 miehen kärkiletkassa. Viiden miehen erottautuessa hieman omille teilleen, Jukka oli heistä jo 70 metriä perössä. No, kärki meni kovaa - toisen kilometrin 2.42:een. Kärkiviisikossa tönittiin viimeisen kierroksen alussa, ja Keskisalo ohitti Parszynskin sekä Hulingin ja takasuoralla myöskin Tajaduran. Kemboi kiri erävoittoon seitsemättä rataa pitkin ajalla 8.10,93.  Ramolefi juoksi Etelä-Afrikan ennätyksen 8.11,50, mutta mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, finaalissa ei enää liikahda läheskään samaan malliin. Ezzine kuittasi 8.11,81 ja Mesfin ennätyksensä 8.12,04. Tahri ei kunnolla edes kirinyt tajuttuaan kovan vauhdin, sillä 8.13,22 taannee lähes varman jatkopaikan. Al-Amri oli 6:s 8.26,75:llä, Ayeko 7:s 8.29,02:lla ja hyvän viimeisen kierroksen juossut Keskisalo 8:s 8.31,52:lla. Taakse jäi siis neljä kilpakumppania. Jos kyseessä olisi ollut EM-alkuerä, Jukalla ei olisi ollut mitään vaikeuksia mennä finaaliin.

Ugandan Benjamin Kiplagat meni tapojensa mukaisesti viimeisen erän kärkeen, ja Etiopian Roba Gari otti kakkospaikan ennen Kenian kaksikkoa Abraham Chirchir - Brimin Kipruto. Kärkeen erottui nopeasti seitsemän miehen joukko, jonka hännillä Espanjan Angel Mullera sinnitteli tiukasti, ja Portugalin Alberto Paulokin ennätti vielä mukaan. Kello näytti 2000 metrin kohdalla 5.30.20, joten vauhti oli kolmesta erästä hitainta. Kiplagat oli juossut ensimmäisen kilsan 2.46,81. Kiplagat ja gari erottautuivat irti muista kellon soittaessa, mutta sopii vain arvailla, paljonko varsinkin Kiprutolla oli tässä vauhdissa pelissä. Junioreiden ME-mies Kiplagat halusi voittaa erän ja teki sen ajalla 8.19,96. Gari juoksi 8.20,28, Kipruto 8.21,89 ja komeasti ennätyksellään 8.22,41 finaaliin kirinyt Paolo lienee ollut erän iloisin mies. Myös Chirchirin 8.23,09 ja Ranskan Vincent Zouaoui-Dandrieaux´n 8.23,79 veivät finaaliin. Tahri ja Al-Amri olivat muut vertailun onnekkaat ja riittäväkuntoiset.

JUKKA KESKISALO: - Kaikki oli pelissä, mutta tänään ei vain liikkunut tämän paremmin. Nahkea juoksu, vaikka kova vauhti ei yllättänyt. Elättelin toiveita, että erästäni mentäisiin ajoilla jatkoon, ja niin mentiinkin - mutta eri miehet. Nyt en jaksa katsoa eteenpäin yhtään, koska niin paljon oli ladattu tähän kilpailuun. Huippukunto ei ole vaan löytynyt vaikean talven jälkeen.

Kun kaikkien erien ajat ynnäiltiin yhteen, Jukka sijoittui 21:seksi 34 maaliin päässeen joukossa.

SUL:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle