Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo Motorsport hakee pikaista paluuta podiumille Misanossa

 

Ajo Motorsport hakee pikaista paluuta podiumille Misanossa


Suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajat ovat olleet tällä kaudella miltei vakiovieraita MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan palkintokorokkeella MM-pisteissä toisena olevan ranskalaisen Johann Zarcon johdolla.
Viime sunnuntaina Indianapolisin haastavissa olosuhteissa USA:ssa ajettu kauden 11:s osakilpailu toi tosin muutoksen tähän tahtiin. Avant-AirAsia-Ajon Derbi-kuljettaja Zarco oli viides perjantaina 25 vuotta täyttävä espanjalainen tiimikaveri Efren Vazquez välittömässä kannassaan.
Zarcolle ja kumppaneille tarjoutuu kuitenkin pikainen tilaisuus tilanteen korjaamiseksi, sillä tiivistempoinen kausi jatkuu jo tulevana viikonvaihteena Misanon radalla San Marinossa.
- Radan pitäisi sopia hyvin Zarcolle. Palaamme Misanossa tavallaan taas normaaliin verrattuna Indyn olosuhteisiin, jossa pito uudella asfaltilla oli todella huono, toteaa tallipäällikkö Aki Ajo.

”Tiiviissä kisatahdissa on hyvätkin puolensa”

Misano merkitsee toista osakilpailua kahdeksan päivän sisään.
- Onhan tässä tiiviissä aikataulussa hyvätkin puolensa. Tuntuma työhön ja ajamiseen pysyy koko ajan yllä. Sitä ei voi kuitenkaan kiistää, etteikö tämä syksy ole kokonaisuudessaan tosi raskas, kun vielä siirrytään mantereelta toiselle. Tässä työssä mukana olevat ovat kuitenkin tottuneet puristamaan, painottaa Ajo.
Ajo Motorsportin työt käynnistyivät keskiviikkona Misanossa.
- Hurrikaani Irene ei onneksi päässyt pahemmin vaikuttamaan lentoaikatauluihin pieniä myöhästelyjä lukuun ottamatta. Kaikki ovat paikalla helteisessä Misanossa.

Tiukka keskittyminen kilpailu kerrallaan

Indianapolisissa voittoa tuulettanut espanjalaiskuljettaja Nicolas Terol johtaa MM-sarjaa 26 pisteen erolla Zarcoon, kun kaudesta on jäljellä kuusi osakilpailua.
- Ei tuo piste-ero ole liian suuri, sillä kaikkea voi vielä tapahtua, kuten kausi on jo tähänkin mennessä osoittanut. Terol oli kieltämättä tosi vahva viime sunnuntaina, mutta Misanossa ajetaan taas kokonaan uusi kilpailu. Me keskitymme tekemiseen kisa kerrallaan ja pidämme mielessä sen, että loppupisteet ratkaisevat, sanoo Ajo.
Misanon 4,2 kilometrin mittainen rata jakaa kuljettajien mielipiteet.
- Tuskinpa moni pitää tätä sarjan ykkössuosikkinaan. Misano ei ole niitä kaikkein nopeimpia ratoja, joskin kyllähän täältä löytyy monenlaista ja varsin vauhdikkaitakin paikkoja.
Kuljettajille ja tiimeille on luvassa myös kelien osalta hikinen urakka Riminin suunnalla.
- Lämpömittari kipusi keskiviikkonakin yli 30 asteeseen ja vastaavaa on luvassa koko viikonvaihteeksi, kertoo Ajo.
Piikkiluokan voittajan nimi vaihtuu varmuudella Misanossa, jossa ykköseksi ajoi viime vuonna Ajo Motorsportin silloinen espanjalaiskuljettaja ja maailmanmestari Marc Marquez. Marquez kamppailee tällä kaudella Moto2-luokan mestaruudesta saksalaisen Stefan Bradlin kanssa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle