Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo lähtee vauhdillisesti hyvässä vireessä Misanoon

Veikkausvinkit

 

Ajo lähtee vauhdillisesti hyvässä vireessä Misanoon


Vauhdin puolesta hyvän tason saavuttaneen Niklas Ajon tuloskäyrä piirtyy molempiin suuntiin kolmen viimeisimmän, eli Sachsenringin, Brnon ja Indianapolisin radoilla ajettujen MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan osakilpailujen muodossa.
Ajo, 17, ajoi uransa toistaiseksi parhaan MM-osakilpailusijoituksen Saksassa, jossa hän oli kymmenes. Kesätauon jälkeiset Tshekin ja USA:n kisat ovat puolestaan päättyneet keskeytyksiin kaatumisten seurauksena.
Saksalaistiimissä kilpailevan valkeakoskelaisen Aprilia-kuljettajan aika-ajosijoitukset kirjataan vastaavalta ajanjaksolta numeroin 14-14-15. Ne luovat hyvän pohjan ja valmiudet kauden kuuteen viimeiseen osakilpailuun.
- Kyllähän vauhti on ollut ihan hyvä, mutta maaliinkin pitää päästä. Kaatumiset ovat tietenkin harmillisia, mutta ne nyt ikävä kyllä vain kuuluvat osana tähän lajiin. Tärkeintä on se, että olen välttynyt pahemmilta loukkaantumisilta.

Olkapäässä kipua

Viime sunnuntaina ajetun Indianapolisin kilpailun kaatuminen sijalta 12 tosin varjostaa Ajon valmistautumista Misanon radalla tulevana viikonvaihteena vuoroaan odottavaan San Marinon GP:hen.
- Oikean olkapään kanssa on vähän ongelmia. Se kipeytyi maanantaina.
- Olen käynyt täällä Misanossakin lääkärillä ja ainakaan sen tutkimuksen perusteella olkapäästä ei ole mitään rikki. No, eiköhän se siitä teippauksen ja mahdollisen kipulääkityksen kanssa. Toivotaan ainakin näin, toteaa Ajo.

”Nöyrästi opettelemaan jälleen uutta rataa”

Mantereelta toiselle tiiviillä aikataululla siirtyneen MotoGP-sarjan seuraavat sessiot ajetaan perjantaina vapaiden harjoitusten merkeissä, jolloin Ajo pääsee testaamaan tositoimissa olkapäänsä kuntoa.
Ensimmäistä MM-kauttaan ajavalle Ajolle Misanon 4,2 kilometrin mittainen rata ei ole entuudestaan tuttu.
- Aiemmat tapahtumat on nollattu ja nyt keskitytään tiukasti tulevaan samalla tavalla kuin aikaisemminkin, eli ei muuta kuin nöyrästi uutta rataa opettelemaan.
Helteessä kylpevä Misano ei lukeudu sarjan vauhdikkaimpiin näyttämöihin.
- Misanon rata ei ole viimeistä sektoria lukuun ottamatta aivan niin nopea, mitä odotin. Toisaalta viime viikonvaihteeseen verrattuna pito on kyllä tällä radalla ihan erilainen, Ajo viittaa Indianapolisin uuteen asfalttipintaan, joka aiheutti kaikissa kolmessa luokassa lukuisia kaatumisia.

MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 12/17 MM-osakilpailun aikataulu Misanon radalla San Marinossa:

Perjantai 2.9.
Klo 10.15-10.55, 125-kuutioisten luokan 1. vapaa harjoitus
Klo 14.15-14.55, 125-kuutioisten luokan 2. vapaa harjoitus

Lauantai 3.9.
Klo 10.15-10.55, 125-kuutioisten luokan 3. vapaa harjoitus
Klo 14.00-14.40, 125-kuutioisten luokan aika-ajo

Sunnuntai 4.9.
Klo 09.40-10.00, 125-kuutioisten luokan warmup
Klo 12.00, 125-kuutioisten luokan MM-osakilpailu 12/17

Misanon ratainfo:
Pituus: 4226 metriä
Leveys: 14 metriä
Mutkat vasemmalle: 6
Mutkat oikealle: 10
Pisin suora: 565 metriä
Valmistunut: 1969
Modifioitu: 2008

125-kuutioisten luokan ennätykset:
Rataennätys: Marc Marquez (2010) Espanja, Derbi 1.43,195
Paalupaikkaennätys: Bradley Smith (2010) Iso-Britannia, Aprilia 1.43,329
Huippunopeus: Simone Corsi (2008) Italia, Aprilia 205.3 km/h

Kauden 2010 kilpailun kärkikolmikko:
1) Marc Marquez Espanja, Derbi 39.56,117, 2) Nicolas Terol Espanja, Aprilia + 2,185, 3) Efren Vazquez Espanja, Derbi + 5,628.

125-kuutioisten luokan tilastotärppejä Misanoon:

- MM-sarjaa johtava Nicolas Terol on sijoittunut toiseksi kahdessa edellisessä San Marinon GP:ssä. Terol voitti viime sunnuntaina ajetun Indianapolisin kilpailun. Se merkitsi hänelle 30. podiumsijoitusta piikkiluokassa. Kovempaan määrään on historian saatossa yltänyt vain yhdeksän kuljettajaa.
- MM-pisteissä toisena oleva Johann Zarco sijoittui vuonna 2009 Misanossa 16:nneksi ja viime kaudella 12:nneksi. Zarco on ajanut kaikissa tämän kauden osakilpailuissa kuuden nopeimman sakkiin.
- MM-pisteissä kolmantena oleva Maveric Vinales kilpailee Misanossa ensimmäistä kertaa. Vinales on noussut kuusi kertaa podiumille kahdeksassa edellisessä osakilpailussa.
- MM-pisteissä neljäntenä oleva Sandro Cortese on sijoittunut viidenneksi Misanossa vuosina 2009 ja 2010. Mikäli Cortese mahtuu Misanossa kärkitrioon, niin se merkitsee hänelle urallaan ensimmäistä kolmen kisan podiumputkea.
- MM-pisteissä viidentenä oleva Jonas Folger on sijoittunut Misanossa parhaimmillaan yhdeksänneksi. Se tapahtui vuonna 2009, jolloin hän starttasi kisaan lähtöruudusta 25.
- MM-pisteissä kuudentena oleva kokenut Hector Faubel on ajanut toistaiseksi vain kerran pisteille San Marinon GP:ssä, kun hän sijoittui vuonna 2009 silloisen 250-kuutioisten luokan kilpailussa yhdeksänneksi. Viime kaudella hän ajoi Misanon dramaattisessa Moto2-luokan kisassa sijalle 16.
- MM-pisteissä seitsemäntenä oleva Efren Vazquez täyttää perjantaina 25 vuotta. Vazquez ajoi viime kaudella Misanossa kolmanneksi. Se on tähän mennessä hänen paras sijoituksensa San Marinon GP:ssä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot