Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelinen tuo GT3-luokan EM-sarjan kilpailukalustoa rata-autoilun SM-sarjan finaaleihin

Veikkausvinkit

 

Mikko Eskelinen tuo GT3-luokan EM-sarjan kilpailukalustoa rata-autoilun SM-sarjan finaaleihin


Vuosina 2008 ja 2009 rata-autoilun Suomenmestaruudet saavuttanut ja sittemmin FIA GT3 EM-sarjassa kaksi kilpailukautta ajanut Mikko Eskelinen, 38, kilpailee syyskuun toisena viikonloppuna Hämeenlinnan Ahvenistolla ajattavassa rata-autoilun SM-sarjan päätösosakilpailuissa EM-sarjassa käyttämällään kilpailukalustolla.

Ahveniston Citizen Race Weekendissä jyväskyläläinen debytoi Suomen kilparadoilla aiemmin näkemättömällä Ford GT'llä ja mittaa vauhtiaan kansallisessa NEZ GT Championship luokassa. Eskelisen kilpurin huollosta vastaa kansainvälinen tiimi, jossa Mikon taustalta tuttu suomalainen autourheilun erikoisyritys PrintSport Racing saa vahvistuksia saksalaisesta Fischer Racingista.

Kahden vuoden aikana runsaasti kansainvälistä kilpailukokemusta EM-radoita saanut Eskelinen kuumeisesti odottaa rata-autoilun SM-finaalia alkavaksi.

- Kilpailemalla nykypäivän modernilla EM-kalustolla halusimme suomalaisille moottoriurheilun ystäville tarjota harvinaista herkkua ja myös antaa yhteistyökumppaneilleni arvokasta lisänäkyvyyttä. Lopulta idea ja päätös syntyi nopeasti, koska logistisesti saksalaisen Fischer Racingin toimipaikka ei kuitenkaan niin kaukana ole. Lisäksi kun autourheilu-urani yhtenä menestyksen avaimena ollut laukaalainen PrintSport Racing autourheiluyritys lähti projektiin mukaan niin jo nyt tiedän edessä olevan todella nautinnollisen kilpailuviikonlopun, Eskelinen kertoo.

- Ensisijainen tavoitteeni on luonnollisesti olla nopein GT-auto. Helppoa se ei varmasti tule olemaan, sillä vastaani saan mm. huippukokeneen Pertti Kuismasen, joka myös kilpailee Fordin GT-autolla. Toissijainen tavoite on tarjota autourheiluelämyksiä kilpailua seuraamaan tuleville katsojille sekä myös yhteistyökumppaneilleni, tuplamestari jatkaa.

Citizen Race Weekend starttaa perjantaina 9.9 ajettavilla vapailla harjoituksilla ja aika-ajoilla. Huipentuma jatkuu lauantaina kurvailtavilla kahdella kilpailulähdöllä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle