Suomi hienoon voittoon Moldovasta

Huuhkajat otti selvän voiton kaatamalla Moldovan Olympiastadionilla 4-1 (2-0). Suomen sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Kasper Hämäläinen.

Suomen hallintaa

Suomi aloitti heti väkevästi ja otti pelin haltuunsa. Kuudennella minuutilla Mikael Forssell pudotti pallon rangaistusalueella ja Perparim Hetemaj pääsi laukomaan 20 metristä, mutta vaisuksi jäänyt veto meni suoraan Moldovan maalivahti Nicolae Calancean syliin. Viisi minuuttia myöhemmin nähtiin Suomen avausmaali. Roman Eremenko antoi kulmapotkun ja Forssell jatkoi päällään takatolpalle jossa Kasper Hämäläinen nousi korkeimmalle ja puski pallon varmasti alakulmaan.

Heti maalin jälkeen Moldovalla oli hyvä paikka kaventaa, kun se sai vapaapotkun aivan Suomen rangaistusalueen tuntumasta. Denis Smeun laukaus meni kuitenkin hivenen ohi yläkulman. Heti perään toisessa päässä Suomi oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon, kun Forssell antoi lapikkaansa laulaa, mutta tykki pamahti tolppaan. Eikä kulunut kuin pari minuuttia, kun Alexander Ring ja Hämäläinen pelasivat nätisti yhteen ja Hämäläinen tsippasi nätisti Forssellille, joka pääsi nokikkain Calancean kanssa, mutta Forssell ei onnistunut ohittamaan häntä. Jatkopallo tuli Daniel Sjölundille, jonka laukaus kuitenkin kilpistyi puolustajaan.

Ottelun ote siirtyi täysin kotijoukkueelle ja ensimmäinen puoliaika oli Huuhkajien hallussa. Vajaan puolentunnin kohdalla Forssell petasi jälleen itselleen vetopaikan, mutta kuti meni niukasti ohi takakulmasta. Suomen toinen maali nähtiin pari minuuttia ennen taukovihellystä, kun Niklas Moisander avasi hyökkäyksen pystysyötöllä ja Forssell jatkoi Hämäläisen läpiajoon eikä Djurgårdenin mies epäonnistunut.

Ensimmäinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi ja sinivalkoiset hallitsivat kenttätapahtumia. Viiden minuutin pelin jälkeen Moisander vapautti Kari Arkivuon ja Anatolie Doros joutui kaatamaan hänet rangaistusalueella ja erotuomari vihelsi rangaistuspotkun. Forssell ampui pallon varmasti alakulmaan ja Suomi siirtyi 3-0 johtoon.

Kymmenen minuuttia maalista Hämäläinen oli lähellä hattutemppua, kun Eremenko vapautti hänet nerokkaalla kantapääsyötöllä, mutta Hämäläisen laukaus kilpistyi tolppaan. 66. minuutilla Forssell haki toista osumaansa, kun hän jälleen laukoi rangaistusalueen tuntumasta, mutta jälleen kuti viuhui ohi.

Suomen neljäs maali nähtiin 71. minuutilla, kun Eremenko keskitti maalille eikä Calancea osunut nyrkkeillessään pallon ja Igor Armas puski pallon omiin. Viisi minuuttia ennen loppua Moldova yllättäen kavensi, kun se käytti tehokkaasti hyväkseen yhden harvoista paikoistaan. Anatoli Cheptine antoi vapauttavan syötön linjan taakse ja Serghei Alexeev sijoitti pallon varmasti Lukas Hradeckyn selän taakse. Suomella oli vielä muutamia puolittaisia paikkoja maalintekoon, mutta lisämaaleja ei enää Olympiastadionilla enää nähty.

Suomen seuraava ottelu on tiistaina, kun Suomi kohtaa kotonaan Hollannin. Hollanti-ottelu alkaa Olympiastadionilla kello 20.00.

Suomi-Moldova 4-1 (2-0)
11. 1-0 Kasper Hämäläinen
43. 2-0 Hämäläinen
52. 3-0 Mikael Forssell (rp)
71. 4-0 Oma maali (Igor Armas)
85. 4-1 Serghei Aleexev