Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo Motorsportin Zarco ajoi paalupaikkaennätyksen

 

Ajo Motorsportin Zarco ajoi paalupaikkaennätyksen


Aki Ajon johtamalla suomalaistalli Ajo Motorsportilla meni lujaa MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan San Marinon osakilpailun aika-ajossa.
MM-pisteissä 11 kilpailun jälkeen toisena oleva Avant-AirAsia-Ajo  -tiimin ranskalainen Derbi-kuljettaja Johann Zarco tuli ja tykitti viimeisellä vedollaan Misanon radan piikkiluokan uuden paalupaikkaennätyksen lukemin 1.43,247. Aiempi ja britti Bradley Smithin nimissä viime kaudelta ollut rekordi meni rikki vajaalla kymmenyksellä.
- Zarco sortui vielä perjantaina vähän yliyrittämiseen, jolloin hän ajoi turhankin kovaa mutkiin. Keskustelimme asiasta ja saimme sitä kautta tekemiseen taas sitä tuttua malttia ja koko paketin toimivaksi. Vahva esitys Zarcolta, sanoi Ajo.
Paalupaikka oli Zarcolle uran ja samalla tämän kauden toinen. Hän asettui ensimmäisen kerran ykkösruutuun heinäkuun alussa Mugellossa, joten italialainen maaperä vaikuttaa olevan varsin otollinen kuluvalla kaudella lopullisen läpimurtonsa puhkoneelle Zarcolle.
- Olin jo harjoituksissa koko ajan viiden nopeimman joukossa ja sain hyvän rytmin päälle aika-ajossa. Ajoin aggressiivisesti ja samalla järkevästi. Tein parhaan kierrosaikani juuri oikeaan kohtaan, kertoi Zarco.
Zarcon kanssa sunnuntaina ajettavan kisan eturiviin asettuvat Aspar-tiimin espanjalaiskuljettajat Hector Faubel ja Nicolas Terol. Zarco kukisti Faubelin 0,193:lla ja sarjaa häneen nähden 26 pisteellä johtavan Terolin 0,357 sekunnilla.
- Terol on ollut koko kauden vahva, mutta minulle tarjoutuu virheettömällä suorituksella edelleen täydet mahdollisuudet haastaa hänet mestaruudesta ajettaessa. Se on selviö, että pistän 100 prosenttia peliin taistellakseni Misanossa voitosta, vahvisti Zarco.

Kent kakkosriviin

Suomalaistallin panos oli Misanon helteisessä aika-ajossa kaiken kaikkiaan väkevä.
Red Bull Ajo Motorsportin englantilainen Aprilia-kuljettaja  Danny Kent viiletti viidenneksi ja hänen saksalainen tiimikaverinsa Jonas Folger seitsemänneksi. Avant-AirAsia-Ajon kuskeista espanjalainen Efren Vazquez oli 11:s ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin 16:s.
Kent sivusi uransa tähän mennessä parasta aika-ajosijoitusta. Hän lähti liikkeelle viidennestä ruudusta myös viime sunnuntaina Indianapolisissa.
- Kent on ottanut tämänkin viikonvaihteen aikana taas selkeästi askeleen eteenpäin. Teemme hänen kanssaan töitä pitkällä tähtäimelle ajotyylin kanssa muuttamalla muun muassa vähän jarrutustyyliä. Hyvältä näyttää, tuumi Ajo.
Kentin tähän mennessä paras sijoitus on kauden toisesta osakilpailusta, kun hän sijoittui Jerezissä neljänneksi.
Folgerilla on puolestaan plakkarissaan uran ensimmäinen voitto kesäkuulta Silverstonesta, mutta sen jälkeen hän ei ole yltänyt enää aivan kirkkaimman kärjen tuntumaan. Tosin matkaan on mahtunut myös voimat hetkeksi vienyt sairastuminen.
- Olen tyytyväinen siihen, mitä Folger esitti viime viikonvaihteessa Indianapolisissa ja nyt täällä Misanossa. Hän on taas tulossa takaisin, näkee Ajo.

Vazquezilla hyvä fiilis pyörään ja ajamiseen

Viime vuonna Misanossa kolmanneksi ajanut Vazquez ei ollut huolissaan aika-ajosijoituksesta.
- Se ei vastaa sitä fiilistä pyörään, joka minulla on nyt. Uskon mahdollisuuksiini oikeastaan enemmän kuin kertaakaan tällä kaudella. Vauhti on hyvä ja olen ollut korkealla kaikissa harjoituksissa.
Vazquez painottaa onnistuneen startin merkitystä.
- Startin on oltava hyvä ja minun on valittava hyvin tarkkaan ne linjat, joilla pystyn nostamaan sijoitustani ensimmäisissä mutkissa.
Khairuddinin sijoitus ei kerro aivan täyttä totuutta kokonaisuudesta.
- Khairuddin ajoi mielestäni uskomattoman hyvän päivän. Fahmilla on täydet mahdollisuudet ajaa kisassa kympin sakkiin, jos hän vain onnistuu startissa, arvioi Ajo.

Misano, San Marino.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 12/17 MM-osakilpailun aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
1. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi 1.43,247       
2. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,193
3. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,357
4. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 0,358
5. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 0,993
6. Miroslav Popov Tshekki, Ellegi Racing Aprilia 1,008
7. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,019
11. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 1,370
16. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 1,855

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle