Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallomiehet viimeistelivät voitokkaasti Kokkolassa

 

Lentopallomiehet viimeistelivät voitokkaasti Kokkolassa


Suomi tasoitti samalla kaikkien aikojen kohtaamiset etelänaapurien kanssa voittoihin 26-26. 2000-luvulla voitot ovat Suomelle nyt murskaavasti 17-3.

Päävalmentaja Daniel Castellani pääsi ensimmäistä kertaa kisoihin valmistavissa maaotteluissa peluuttamaan parasta seitsikkoa. Syntymäpäiväsankari (33 vuotta) Mikko Esko johti peliä mallikkaasti, hakkurina pelasi Mikko Oivanen, yleispelaajina Antti Siltala ja Olli Kunnari, keskitorjujina Matti Oivanen ja Konstantin Shumov sekä liberona Pasi Hyvärinen.

Suomen pisteet jakautuivat tasaisesti, kun viisi miestä teki vähintään kymmenen pistettä. Mikko Oivasen saalis oli 15/+7, Olli Kunnarin 14/+5, Antti Siltala 13/+5, seitsemän torjuntaa ottanut Konstantin Shumov 12/+8 ja Matti Oivanen 10/+7.

- Osa pelistä oli sellaista, jota en halua meiltä nähdä. Toivon, että huomenna pelaamme Seinäjoella paremmin, Castellani totesi.

- Peli oli ailahtelevaa. Suoria hyökkäysvirheitä tuli liikaa. Pientä viilausta tarvitaan vielä, mutta suunta on hyvä, totesi Suomen parhaana palkittu Antti Siltala.

- Henkinen kanttimme on sen verran huonompi kuin Suomella. Avauserän heikosta lopusta emme oikein toipuneet. Joukkueiden hyökkäyksessä on huonon vastaanoton jälkeen tuplaero Suomen eduksi, kommentoi ottelua puolestaan Viron päävalmentaja Avo Keel.

Suomi lämpeni peliin sopivasti avauserän lopussa. Viro johti vielä 18-20, mutta Suomen aikalisän jälkeen Mikko Eskon syöttövuorolla suunta kääntyi. Parin erinomaisen torjunnan ja Viron hyökkäysvirheiden myötä erä Suomelle 25-20. Suomi vei erän lopun siis puhtaasti 7-0.

Toisessa erässä Suomi jatkoi hyvällä vireellä ja Viro oli läpi erän aseeton. Suomen päävalmentaja Daniel Castellani pystyi antamaan erän loppupuoliskolla peliaikaa penkiltä yleispelaajakaksikolle Tuomas Sammelvuolle ja Jari Tuomiselle. Erä Suomelle 25-17.

Kolmas erä oli tasaista Suomen pelitempon laskettua. Viro käyttikin lopussa tilaisuutensa ja vei erän 22-25.

Viimeiseksi jäänyt neljäs erä oli Suomen hallintaa. Selkeä johto kaveni erän loppupuolella, mutta Virosta ei kuitenkaan ollut kunnon uhkaa kotijoukkueelle, erä Suomelle 25-20.

Suomi ja Viro kohtaavat uudelleen sunnuntaina Seinäjoella kello 15. Ottelu on maajoukkueen viimeinen ennen kisoja.

Suomi:
Mikko Esko (4/0), Mikko Oivanen (15/+7), Antti Siltala (13/+5), Olli Kunnari (14/+5), Matti Oivanen (10/+7), Konstantin Shumov (12/+8), Pasi Hyvärinen (L). Tuomas Sammelvuo (0/-1), Jari Tuominen (2/-1).

Viro:
Kert Toobal (5/+2), Oliver Venno (15/+1), Keith Pupart (11/+4), Jaanus Nömmsalu (13/+5), Meelis Kivisild (3/-2), Raimo Pajusalu (7/+4), Asko Esna (L). Martti Keel (0/-2), Argo Meresaar (1/+1), Martti Rosenblatt (0/0), Ardo Kreek (2/-1), Eerik Jago (0/0), Sten Esna (0/0).

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle