Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ari Könönen palasi näyttävästi Rallisprint SM-sarjan palkintokorokkeelle

 

Ari Könönen palasi näyttävästi Rallisprint SM-sarjan palkintokorokkeelle


Leppävirran Mustinmäellä ajetussa rallisprintin SM-sarjan neljännessä osakilpailussa jyväskyläläinen ralliautoilija Ari Könönen, 47, teki näyttävän paluun SM-sarjan kärkikastiin.

Kuluvalla kilpailukaudella tekniikkamurheista turboahdetulla nelivetoisella Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautollaan kärsinyt Könönen oli kahden kuukauden kilpailutauon aikana saanut tiiminsä kanssa korjattua autoaan pitkään vaivanneen vian ja sen myötä hän pystyi jälleen haastamaan SM-sarjan kärkikuljettajat.

Vuonna 2003 rallisprintin Suomenmestaruuden saavuttanut Könönen ei kilpailun kolmanteen sijaan peitellyt tyytyväisyyttään ja jakoi varauksetonta kiitosta kanssakilpailijoilleen heidän yhdessä yrittäessä ratkoa hänen ralliautonsa bensapumppuun ilmaantunutta uutta vikaa.

– Kilpailutauon aikana saimme ralliautoni kilpailukykyä parannettua ja 1,71 sekunnin aikaero voittaja viisinkertaiseen rallisprintin Suomenmestari Tomi Halliaan nähden oli siten hyväksyttävissä. Oli huojentava tunne palata lähes kahden vuoden tauon jälkeen SM-sarjan palkintokorokkeelle, Könönen kertoo.

– Olisin ehkä pystynyt parantamaan aikaani toisella kierroksella, mutta harmillisesti bensapumppu ei enää lähtenyt toimimaan kun autoani yritin käynnistää erikoiskokeen lähtöviivalle ja näin oli tyydyttävä ensimmäisen kierroksen aikaan. Oli hienoa nähdä kuinka kilpailun voittanut Tomi Hallia ja toiseksi nopein Jarkko Särkkä sekä muut kanssakilpailijat yrittivät kaikin keinoin auttaa minua. Vaikka kypärä päässä ajamme kilpaa kelloa vastaan niin erikoiskokeiden ulkopuolella olemme kaikki hyviä ystäviä, Könönen fiilisteli.

Vuodesta 1983 lähtien aktiivisesti kilpailleen Könösen kiireinen rallisyksy saa jatkoa tulevana viikonloppuna Ruovedellä ajettavassa kansallisessa rallisprintissä.

Lopputulokset Leppävirta SM-rallisprint 3.9.2011:
1. Tomi Hallia, Mitsubishi Lancer Evolution VI, 1.38,58
2. Jarkko Särkkä, Mitsubishi Lancer Evolution VI, +0,79sek
3. Ari Könönen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1,71sek
4. Anssi Rytkönen, Mitsubishi Lancer Evolution VI, +1,87sek
5. Aarni Mertanen, Mitsubishi Lancer Evolution VI, +2,24sek

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle