Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pikkuhuuhkajat valmiita Maltan kaatoon

 

Pikkuhuuhkajat valmiita Maltan kaatoon


Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue jatkaa EM-karsintojaan tiistaina Maltan vieraana. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 17.00. Päävalmentaja Mika Laurikainen odottaa todennäköisesti paahtavassa helteessä pelattavaa ottelua luottavaisena.

Koko ryhmä pelikunnossa

Suomessa ilmat ovat jo kääntymässä syksyn puoleen, mutta Maltalla maajoukkue on saanut valmistautua tärkeään otteluun hyvinkin kesäisissä olosuhteissa.

- Täällä on todella kuuma, lämpötila on ollut joka päivä yli 30 astetta. Se asettaa myös pelille haasteen, joka pelataan kuumimpaan aikaan klo 16.00. Harjoitukset on kuitenkin pystytty vetämään suunnitellusti ja olosuhteet ovat varsin kelvolliset, Mika Laurikainen kertoo.

Suomen kannalta mitä positiivisin uutinen on joukkueen terveystila.

- Nyt maanantai-iltana tuli varmistus, että kaikki ovat pelikuntoisia. Muutama kysymysmerkki oli, mutta pääsemme siis otteluun siitä lähtötilanteesta kun alun perin oli suunniteltukin. Vireystila on loistava ja paljon on tehty töitä sen eteen, että se sellaisena myös pysyy. Kuumuuden vuoksi harjoituksetkin on pidetty sellaisina, ettei mene liikaa paahteen puolelle.

Suomi avasi vuoden 2013 Israelissa pidettäviin EM-kisoihin tähtäävät karsinnat maalittomalla tasapelillä juuri Maltaa vastaan. Elokuun alussa se otti niukasti ensimmäisen voittonsa, kun Slovenia kaatui 1-0 Lauri Dalla Vallen rangaistuspotkumaalilla.

- En odota vastaan kovinkaan erilaista Maltaa, mutta odotan todella erilaista Suomea. Emme tule lähestymään peliä saman lailla kuin viimeksi. Teemme muutoksia sen mukaan, että saamme tehtyä omat asiamme nopeammin. Olimme ensimmäisessä Malta-kohtaamisessa äärimmäisen hitaita. Se oli toki ensimmäinen pelimme, joten ei siitä voi kunnon johtopäätöksiä vetää. Nyt nähdään, mitä pystymme tuottamaan, kun asioita on hieman kertailtu, Laurikainen pohtii.

- Kumpikaan joukkue ei jaksa tässä helteessä juosta 90 minuuttia. Se kumpi pystyy pelin paremmin rytmittämään, selviää paremmin hengissä.

Tavoite ottelusta on varsin selkeä.

- Lähdemme ilman muuta hakemaan voittoa, muuta tavoitetta ei ole. Luottamus on kova, pojat ovat tehneet hyvin töitä, luotsi painottaa.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle