Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi on Euroopan 12 parhaan korismaan joukossa

 

Suomi on Euroopan 12 parhaan korismaan joukossa


Suomen koripallomaajoukkue on selvittänyt sensaatiomaisesti tiensä EM-kisojen 12 parhaan joukkoon. Asialle tuli varmistus, kun Suomi voitti C-lohkon päätöspäivänä Montenegron, Kreikka kukisti Kroatian ja Makedonia nitisti Bosnia-Hertsegovinan. Suomi sijoittui keskinäisten otteluiden perusteella lohkossa kolmanneksi ja jatkaa Vilnassa pelattavaan EM-jatkosarjaan.

Hotellihuone Liettuan Drusnikinkaissa oli räjähtää, kun summeri soi televisiossa Makedonian ja Bosnia-Hertsegovinan välisen ottelun päättymisen merkiksi. Koko Suomen maajoukkue oli ahtautunut kahden hengen huoneeseen jännittämään yhdessä ottelua toivoen itselleen suotuisaa Makedoanian-voittoa.

Hetkeä myöhemmin, täydellisen sekasorron keskellä, maajoukkuepelaajat halailivat toisiaan ja riemuitsivat saavutustaan. 

- Eiköhän tämä ole aika kuvaavaa, että kaverit juoksevat shortsit jalassa pitkin hotellihuoneen ja huutaa ”Makedoniaa”. Tiedettiin päivään lähdettäessä, että meillä on hyvä mahdollisuudet jatkoon, kunhan vain itse voitetaan Montenegro, iloitsi maajoukkuetakamies Teemu Rannikko huudon keskellä.

- Onhan tämä aika uskomaton saavutus. Jos joku sanoi kesän alkaessa, että Suomi on Euroopan 12 parhaan joukossa, niin se lausunto tuli varmasti joukkueen sisältä. Pelattiin hyviä otteluita alkusarjassa ja ansaittiin paikka. Nyt nautitaan hetki, kunnes käännetään katseet seuraavaan kolmeen otteluun, jatkoi Rannikko.

Suurin osa maajoukkuemiehistä oli lievän epäuskon vallassa. Kukaan ei tuntunut ymmärtävän tai tuskin ymmärtää vielä pitkään aikaan minkälaisen saavutuksen he saavat kantaa meriittilistallaan ikuisesti.

- Ei tätä tunnetta voi kuvata. Viimeisen 24 tunnin aikana, Makedonia-tappion jälkeen on käyty läpi kaikki tunnetilat mitä urheilu vain voi tarjota, pudisteli päätään Shawn Huff.

”Elämä on sittenkin oikeudenmukaista”

Huffin vieressä juhlinut Petteri Koponen oli huonekaverinsa kanssa samassa hurmostilassa.

- Ihan uskomaton fiilis! Yhdessä jännitettiin pienessä hotellihuoneessa. Kun summeri soi, se tunne. Muistan sen hetken varmasti lopunelämääni.

- Nyt ollaan 12 joukossa, joka hieno, iso saavutus näin isossa palloilulajissa, jossa Euroopan taso on erittäin kova. Onhan tämä aivan uskomatonta!

Maajoukkueen teräsmies Tuukka Kotti omaa maaotteluiden määrällä mitattuna eniten kokemusta, mutta yhtään sanavalmiimpaa se ei hänestä riemun hetkellä tehnyt.

- Aivan mahdotonta kuvailla tunnelmia. En uskaltanut kisoihin lähdettäessä odottaa tällaista. Silloin olin tyytyväinen jo kisapaikkaan.

Suomen päävalmentaja, kovissa liemissä keitetty, Henrik Dettmann oli hänkin silminnähden liikuttunut ja onnellinen paitsi itsensä, mutta ennen kaikkea suojattiensa puolesta.

- Elämä on sittenkin oikeudenmukaista. Kun tekee tarpeeksi töitä yhdessä, luottaa, kunnioittaa ja arvostaa toisia, niin palkinto seisoo lopussa. Sittenkin.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle