Huuhkajille 0-2 -tappio

Suomen taistelua Hollantia vastaan ei palkittu pisteillä. Helsingin Olympiastadionilla pelattu EM-karsintaottelu päättyi vieraiden 0-2 (0-1) –voittoon.

Maali molemmilla puoliajoilla

Hollanti oli päästä yllättämään Suomen jo avausminuutilla. Huolimaton poikittaissyöttö avasi paikan Dirk Kuytille, mutta Lukas Hradecky Suomen maalilla onnistui peittämään tilanteen.

Huuhkajien ensimmäinen puolittainen paikka tuli 12. minuutin kohdalla. Kasper Hämäläinen yritti vapauttaa Teemu Pukin kuudentoista rajalla, mutta Pukki ei aivan yltänyt palloon.

Hollantilaiset luulivat hetken päässeensä johtoon 14. minuutilla John Heitingan ohjauksella, mutta Huuhkajien onneksi vapaapotkun jälkitilanne liputettiin paitsiona.

Suomi sai pari minuuttia myöhemmin vapaapotkun mainiosta paikasta. Roman Eremenkon laukaus oli kuitenkin löysä, eikä Maarten Stekelenburgilla ollut ongelmia kudin torjumisessa.

Hollanti haki ratkaisua pitkillä pystysyötöillä Suomen linjan taakse. Yksi sellainen nähtiin 22. minuutilla, mutta Klaas-Jan Huntelaar ei saanut palloa haltuunsa.

Wesley Sneijder esitteli tykkiään vapaapotkusta 28. minuutilla, kova laukaus sujahti hieman yli Suomen maalin.

Hetki tästä ja Hollanti siirtyi johtoon. Sneijder antoi upean passin Suomen puolustuksen yli ja Kevin Strootman jatkoi ulkoterällä pallon ilmasta ohi Hradeckyn.

Perparim Hetemaj kokeili kaukolaukausta 36. minuutilla. Stekelenburg liimasi laukauksen varmasti. Pukki puolestaan osoitti nopeuttaan 40. minuutilla. Nopea pyörähdys, mutta syöttö maalin eteen ei löytänyt Mikael Forssellia.

Pukki ruokki Forssellia heti toisen puoliajan alkuun. Forssell laukoi tulisesti kohti alakulmaa, mutta Stekelenburg oli hereillä.

Toisessa päässä puolestaan Hradecky joutui venymään, kun Robin van Persie pyssytti voimalla. Van Persie joutui todistamaan Hradeckyn näppien pitävyyden myös 52. minuutilla, kun suomalaisvahti liimasi van Persien puskun.

Huuhkajien tasoitus oli todella lähellä 57. minuutilla. Hämäläinen ehti pitkään palloon ennen maalivahti Stekelenburgia ja nosti pelivälineen kohti tyhjää maalia. Hollannin puolustaja Erik Pieters ehti viime hetkellä putsaamaan pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Suomen tilanne vaikeutui tunnin kohdalla, kun Hetemaj otti toisen varoituksensa ja poistettiin kentältä.

Hradeckyn mainiot torjunnat saivat jatkoa 65. minuutilla. Mainio jalkatorjunta vesitti läpipäässeen Huntelaarin maalihaaveet. Hradecky nollasi myös Eljero Elian 74. minuutin kohdalla.

Ottelun loppuhetkillä Suomi sai hieman painetta Hollannin päähän, mutta mitään todella vaarallisia tilanteita ei Hollannin päässä enää nähty. Hradecky sen sijaan ehti vielä kertaalleen peittämään hyvän hollantilaisyrityksen. Lisäajalla pettymään joutui Elia.

Lopullinen niitti tuli vain sekunteja ennen päätösvihellystä. Elia syötti ja Luuk de Jong viimeisteli 0-2. Peli päättyi tähän osumaan.