Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jääkiekkoyhteisö suree menehtyneitä jäseniään

 

Jääkiekkoyhteisö suree menehtyneitä jäseniään


KHL-seura Lokomotiv Jaroslavlin pelaajia ja joukkueenjohtoa kuljettanut lentokone syöksyi maahan keskiviikkona iltapäivällä. Jaroslavlissa sijaitsevalta Tunoshnan lentokentältä lähtenyt lento putosi heti ilmaan noustuaan vajaan kahden kilometrin päähän kiitotiestä.

Turmapaikka sijaitsee vajaat 200 kilometriä Moskovasta koilliseen.

Lokomotiv Jaroslavl -jääkiekkojoukkue oli matkalla Valko-Venäjälle, jossa sen piti torstaina avata KHL-kausi Dinamo Minskiä vastaan. KHL:n julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, ettei menehtyneiden lukumäärästä tai pelastuneista ole vielä tarkempaa tietoa.

Turmakone oli venäläisvalmisteinen YAK-42. Lokomotivin tiedottajan mukaan turmakoneessa olivat mukana muiden muassa seuran tuore kanadalainen päävalmentaja Brad McKrimmon ja ulkomaalaisista Ruotsin Stefan Liv, Slovakian Pavol Demitra sekä tshekkipelaajat Jan Marek, Karl Rachunek ja Josef Vasicek.

Ufassa pelattu KHL:n avauskierroksen ottelu keskeytettiin ensimmäisessä erässä, kun KHL:n toiminnanjohtaja Alexander Medvedev kertoi suru-uutisen täyteen myydylle jäähallille.

Shokkiuutinen hiljensi Venäjällä

- Tulemme tekemään kaikkemme varmistaaksemme, että huipputason jääkiekkoa pelataan myös tulevaisuudessa Jaroslavlissa, ja Lokomotiv on jatkossakin yksi vahvimmista seuroista KHL:ssä. Olemme sen velkaa menehtyneille veljillemme, Medvedev totesi puheessaan.

Venäjän poliittinen johto presidentti Dmitri Medvedevin johdolla on matkalla turmapaikalle. Myös Kansaivälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel matkustaa etuajassa Venäjälle, jonne hänen piti alunperin saapua torstaina aiemmin järjestettyyn tapaamiseen.

Fasel totesi IIHF.comissa julkaistussa lausunnossaan tapahtuneen olevan "synkimmän päivän koko lajin historiassa".

- Tämä on hirvittävä tragedia ja menetys koko maailmanlaajuiselle jääkiekkoyhteisölle, joka menetti jäseniä niin monesta kansalaisuudesta. Haluamme esittää syvän osanottomme kaikkien onnettomuudessa menehtyneiden omaisille ja läheisille.

- Vaikka ammattilaistasolla jääkiekkojoukkueet matkustavat paljon ilmateitse, on lajimme tähän mennessä säästynyt traagisilta onnettomuuksilta. Tämä on lajimme historiassa sen synkin päivä. Tämä ei ole tragedia vain venäläisille, vaan koko kansainväliselle jääkiekkoyhteisölle.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle