Suomi pelaa edelleen EM-kisojen puolivälieräpaikasta

Venäjän lisäksi torstain EM-kisaotteluissa etenivät voittoon Slovenian kukistanut Kreikka sekä Georgialta pisteet vienyt Makedonia. Kreikan voitto Sloveniasta ja Makedonian voitto Georgiasta takasivat, että Suomen mahdollisuudet edetä Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon säilyivät omissa käsissä.

Torstaipäivän avausottelussa Georgia ja Makedonia kamppailivat voitosta viimeisille sekunneille asti. Makedonia johti ottelua kolmannen jakson lopussa pistein 54–44, mutta Georgia järjesti loppuhetkillä vielä väkevän loppukirin ja tasoitti ottelun lukemiin 63–63 vain 16 sekuntia ennen loppua.

Huikeita EM-kisoja pelaavan Makedonian sankariksi rymisteli liukas Lester ”Bo” McCalebb (27/1/4 syöttöä), joka luikerteli ratkaisupisteet koriin vain kaksi sekuntia ennen loppua. Makedonian viides perättäinen kisavoitto merkittiin lukemin 65–63 (29–26). McCalebbille pisti Georgiasta parhaiten kampoihin Nikoloz Tskitishvili (20/10).

Myöhäisillan pelissä Kreikka hallitsi kenttätapahtumia Sloveniaa vastaan ensimmäisen puoliajan ja johti parhaimmillaan 15 pisteellä, mutta kolmannella jaksolla slovenialaiset hyydyttivät kreikkalaishyökkäyksen täysin ja kuroivat piste-eron yhteen. Ottelu ratkesi vasta viimeisen runsaan minuutin aikana Kreikan onnistuessa kolmesti kolmen pisteen heitossa. Kreikka päihitti lopulta Slovenian 69–60 (37–25).

Kreikan sankari ottelussa oli Nikolaos Zisis (19/5), joka upotti kaksi Kreikan loppuhetkien kolmosista. Slovenian tehokkain oli Jaka Lakovic (14/0/3 syöttöä).

Makedonian ja Kreikan voittojen myötä Suomella on Venäjä-tappiosta huolimatta yhä täydet mahdollisuudet selvittää omin keinoin tiensä Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon. Pudotuspelivaiheeseen eteneminen vaatii Suomelta voittoja lauantaina Georgiasta ja maanantaina Sloveniasta tai vähintään suurinumeroista voittoa Sloveniasta, mikäli ottelutulokset menevät lohkossa suomalaisittain sopivasti.