Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi tuuletti perjantaina Sveitsin verkkoa

 

Suomi tuuletti perjantaina Sveitsin verkkoa


Sveitsin maajoukkue ei pystynyt haastamaan salibandymaaottelussa Seinäjoella Suomen maajoukkuetta isäntämaan ottaessa selkeän 9-3 (3-0,3-1,3-2) voiton.

Suomi oli pallollisessa pelissä edellä ja hallitsi kenttätapahtumia. Isäntämaa rakensi hyvän liikkeen kautta maltilla tekopaikat parhaille sektoreille ja viimeistely oli tehokasta. Suomi myös ratkaisi laajalla rintamalla, sillä alppimaan maaliverkkoja heilutti kahdeksan eri miestä.

Tehokkain oli kotikentällään pelannut Sami Koski, joka iski kaksi maalia. Suomi teki hienoja maaleja, joissa Sveitsin puolustus aukesi nopeilla poikittaissyötöillä. Myös kaukolaukaukset upposivat puolustajien Janne Lammisen ja Mikael Laxin tarkoissa yläkulmavedoissa. Ylivoimakin toimi Lauri Kapasen päättäessä pallorallin maaliin.

- Alku oli hieman hermostunutta ja tuli virheitä, jotka kahdessa päätöserässä vähenivät. Yhdeksän maalia oli tietysti kiva määrä. Nämä pelit ovat kuitenkin niitä, joissa mitataan yksilöitä. Heitetään kesken pelin kentälle uusia koostumuksia ja katsotaan miten homma toimii, kertasi Suomen päävalmentaja Petri Kettunen.

Yksi näyttöjen antaja oli maalivahti Tomi Ikonen. Hän otti 26 torjuntaa ja palkittiin Suomen parhaana.
- Ensimmäisessä erässä tuli muutama paha, mutta pystyimme ne hoitamaan. Maalivahdin paikalta katsoen vastustajan laukaukset tulivat kaukaa. Teemana oli hyökkäyspelissä jatkuvuus ja puolustuspään peli oli myös kunnossa. Noususuhdanteinen peli, Ikonen kiteytti.

Sveitsi väläytteli ajoittain nopeaa hyökkäyspeliä vastaiskujen muodossa. Suomen maailmanmestariksi valmentanut Petteri Nykky valmentaa nyt alppimaan maajoukkuetta. Nykky näki merkittävimmän eron viimeistelyssä.
- Kolmannessa erässä vaihdoimme koko ajan miehiä ja pystyimme hetkittäin nopeaan peliin. Suomi pelasi kuitenkin aktiivista hyökkäyspeliä, jossa neljä miestä syvällä meidän päädyssä aiheutti hämminkiä. Saimme hyvän opetuksen siitä, mitä peli on, kun pelataan nopeasti. Nyt katsastetaan pelaajia laajalta rintamalta. Paljon on töitä edessä, summasi Nykky.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle