Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskeliselle tuplavoitot Rata-autoilun SM-finaaleista

Veikkausvinkit

 

Mikko Eskeliselle tuplavoitot Rata-autoilun SM-finaaleista


Rata-autoilun kaksinkertainen Suomenmestari, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 39, palasi kahden vuoden kilpailutauon jälkeen menestyksekkästi sinivalkoisille kilpa-areenoille ja oli rata-autoilun SM-sarjan kahden finaalilähdön NEZ-GT -luokan nopein kuljettaja ennen huippukokenutta Pertti Kuismasta.

Kaksi vuotta rata-autoilun GT3-luokan EM-sarjaa saksalaisen Fischer Racingin Ford GTllä ajanut Eskelinen taluutti EM-sarjasta tutun kilpurin Hämeenlinnan Ahvenistolla ajettuihin SM-finaaleihin ja voitti lähdöt 5,516 ja 2,619 sekunnin marginaaleilla.

Eskelinen oli enemmän kuin tyytyväinen täysin murheettomiin kilpailuihin.

- Täydellinen viikonloppu joka päättyi tavoitteiden mukaisiin tuloksiin. Kuismasen kanssa ajoin upeat kilpailut ja hienosti sain pidettyä hänet takanani, mestari kiteytti.

- Oli rentouttavaa ja varsin mukavaa vaihtelua kilpailla välillä syheröisemmällä, hitaammalla ja myös ahtaammalla radalla kuin mitä Euroopan mestaruussarjassa ajetaan. Toisaalta supernopeille Eurooppalaisille radoille rakennettu ja säädetty Ford GT autoni ei ollut parhaimmillaan syheröisellä Ahveniston radalla, mutta voitot tuli ja se oli pääasia, Eskelinen jatkaa.

Kuluvalla kilpailukaudella ralli- ja rata-autoilua aktiivisesti harrastanut Eskelinen paketoi 13. kilpailuviikonloppua kattavan kilpailukautensa lokakuun puolivälissä Belgian Zandvoortissa ajettavilla kahdella viimeisellä EM-sarjan lähdöillä.

Lopputulokset Citizen Race Weekend Lähtö 1: NEZ-GT luokka: Top-5:
1. Mikko Eskelinen, Ford GT, 20:24
2. Pertti Kuismanen, Ford GT, +2.619sek
3. Toni Nieminen, BMW 850i, +34.977sek
4. Markku Hietamäki, Lamborghini Gallardo 520 GT3, +53.822sek
5. Janne Laitinen, Porsche GT 3 Cup, +54.329sek

Lopputulokset Citizen Race Weekend Lähtö 2: NEZ-GT luokka: Top-5:
1. Mikko Eskelinen, Ford GT, 20:43
2. Pertti Kuismanen, Ford GT, +5,516sek
3. Jari Valtti, BMW M3 S38, +20.094sek
4. Toni Nieminen, BMW 850i, +36.844sek
5. Janne Laitinen, Porsche GT3 Cup, +40,020sek

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle