Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Simo Muhonen palasi palkintokorokkeelle Kartingin SM-sarjassa

 

Simo Muhonen palasi palkintokorokkeelle Kartingin SM-sarjassa


Toiseksi viimeisestä osakilpailusta hopeaa

Säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, teki näyttävän paluun Kartingin KF3-luokan SM-sarjan palkintokorokkeelle ja saalisti hopeaa Vihdissä ajetussa sarjan yhdeksännestä osakilpailusta. Seitsemännestä lähtöruudusta 26 kierroksen kilpailuun startannut Muhonen ohitti viisi kanssakilpailijaa ja saapui maalilipulle toisena, vain silmänräpäyksen verran voittaja ja sarjajohtaja Pasi Pukemaa hitaampana.

Perjantaisissa kilpailun vapaissa harjoituksissa kolmen nopeimman joukossa ollut ja lauantai-aamun lämmittelyajossa kiiresintä kyytiä pitänyt Muhonen romahti aika-ajoissa ja joutui tyytymään 13. sijaan, joka oli hänen kilpailukauden huonoin sijoitus aika-ajoissa. Alkuerissä itsensä koonnut nuorukainen ajoi kahdeksanneksi ja viidenneksi nopeimmat sijat, jotka oikeuttivat hänet finaalin seitsemänteen lähtöruutuun.

Erinomaisen startin saanut ja tasaisesti aina kärkipaikalle asti noussut Muhonen ehti johtaa kilpailua kahdeksan kierroksen ajan, mutta lievän ajovirheen seurauksena Pukema pääsi kuittaamaan kärkeen eikä enää luopunut siitä. Hopeasijan myötä Muhosen haaveet autourheilu-uransa ensimmäisestä SM-mitalista vankistuivat.

- Aika-ajoihin asti kaikki näytti hyvältä, mutta sitten puristin liikaa ratista ja jäin sijalle 13. Onneksi aika-ajoissa sain koottua itseni ja finaaleissa olin jälleen oma itseni. Harmillisesti kilpailun lopussa tein pienen ajovirheen ja avasin oven Pukemalle, joka käytti mahdollisuutensa ja ajoi voittoon, Muhonen kertoo.

- Hopea ei silti ole häpeä, koska niiden saatujen pisteiden turvin sain kiinnityksen SM-mitaliin, jonka väri ratkaistaan huomenna ajettavassa pitkä kilpailukauden viimeisessä lähdössä, Muhonen jatkaa.

Lopputulokset SM-Vihti, 9/10 osakilpailua, top-3:
1. Pasi Pukema
2. Simo Muhonen
3. Aatu Moilanen

Kartingin KF3-luokan epävirallinen SM-sarjatilanne 9/10 osakilpailua: Top-4:
1. Pasi Pukema, Haase Vortex, 165 pistettä
2. Jussi Kuusiniemi, Tony Kart Vortex, 160 pistettä
3. Simo Muhonen, Birel Parilla, 142 pistettä
4. Aatu Moilanen, Haase Vortex, 115 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle